Romkugler på 5 minutter!

Sunde(re) doughnuts

IMG_7516
Doughnuts er blevet det helt nye. Vi har fået en Dunkin Donuts til Danmark og folket er ellevilde med det! Udvalget af glasur, krymmel og fyld er nærmest uendelige, man kan lave de lækreste doughnuts med bare en lille smule kreativitet.
Derfor besluttede jeg mig for, at jeg selvfølgelig blev nødt til at prøve det af – på en lidt sundere måde. Jeg ville nemlig gerne prøve at bage dem istedet for at friturestege dem, som det nu er mest normalt at man gør. Men da jeg gik på jagt efter en doughnut form viste det sig at være næsten umuligt. Jeg var i samtlige isenkræmmere, Kop&Kande, Imerco, Bahne etc. men alle ekspedienterne kiggede bare mærkeligt på mig og sagde at det havde de ikke hørt om før. Så jeg måtte selvfølgelig gå på jagt på nettet, hvor jeg fandt den helt perfekte silikone doughnut form inde på www.kforkage.dk

bageform-til-donuts-fra-silikomart-sf170-fit-650x650x75
Denne her form kostede mig kun 99 kr. og den er simpelthen så nem at bruge og vaske op, så den kan varmt anbefales.
Hvis du har mod på at begive dig ud i et doughnut projekt så se med her!

Dette skal du bruge til 12 små doughnuts:

 • 100 g blødt smør
 • 150 g sukker
 • 1 æg
 • 210 g hvedemel
 • 2,5 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 1/4 tsk stødt muskatnød
 • 1,25 dl mælk (jeg brugte minimælk)
 • Evt. 1 tsk vanilje sukker eller kanel for at pifte dem lidt op.

Start med at bland smør og sukker i en foodprocessor til det er blevet til en dejlig blød masse.
Hæld smørblandingen ned i en skål, tilsæt det ene æg og rør rundt.

Tag en ny skål, tilsæt salt, og si mel, muskatnød og bagepulveret.
Tilsæt nu melblandingen lidt efter lidt i smørblandingen. Når dejen bliver helt tyk og ikke kan røres rundt mere tilsættes mælken og røres rundt. Tilsæt til sidst resten af melet.
Dejen skal være flydende men stadig fast.

Smør formen med lidt flydende becel eller nonstick spray, så dine doughnuts ikke sidder fast i formen.
Put dejen ned i en plastikpose, eller en sprøjtepose hvis du har sådan en fin en, og klip et lille hul i bunden.
Fyld formen ud men kun fyld dem halv, da de hæver i ovnen.
Giv dem 15-20 minutter i ovnen på 190C.

Når de er bagt færdig burde de være lige til at poppe ud af formen.
Du kan nu begynde på din glasur. Jeg valgte bare at lave helt almindelig glasur med vand og flormelis på halvdelen af dem, derefter tilsatte jeg 1 spsk kakaopulver så jeg fik chokoladeglasur til den anden halvdel.
Som krymmel kan du bruge lige hvad du har lyst til, jeg valgte at bruge tørrede hindbær, almindelig krymmel og revet chokolade.
Velbekommen!

IMG_7550

1 kommentar

 • Manfredscravings

  De ser super lækre ud! Det må jeg forsøge mig med hurtigst muligt. MUMS!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Romkugler på 5 minutter!