Sunde(re) doughnuts

Sund og lækker madtærte

IMG_7758

Jeg elsker at kaste mig ud i nye projekter i køkkenet, og idag resulterede det altså i denne her enormt lækre og mættende madtærte, som jeg bare måtte dele her på bloggen. Den er sund og så er den heller ikke så tidskrævende igen. Hvis det frister så se med her!

Tærtebund:

  • 100 g grahamsmel
  • 120 g hvedemel
  • 1 dl vand
  • 0,25-½ dl olie

Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dejen godt og grundigt til den er fast og smidig. Den kan godt være irriterende at rulle ud så den bliver stor nok til tærteformen, men så længe du ruller ihærdigt så skal det nok gå.
IMG_7735
Når dejen er klar, prikkes der hul i med en gaffel, og den forbages i 20 minutter på 200 grader.

Imens dejen forbages, begyndes der på fyldet. Til fyldet skal du bruge:

  • 1 kyllingbryst
  • ½ broccoli
  • 1 porre
  • 6-8 champignon
  • 5 æg
  • 3 dl mælk
  • salt, peber, paprika
  • 1 fed hvidløg
  • en smule revet ost

Skær kyllingen i mundrette stykker, og steg den på panden i lidt olie, til det er gennemstegt.
Skær champignon, porre og broccoli i skiver og smid det op på panden til kyllingen. Tilsæt 1 tsk salt, rør lidt rundt og tag fyldet af varmen.

I en skål piskes æg, mælk, presset hvidløg, 1 tsk salt, 1 tsk paprika og en smule sort peber sammen.
Put først grøntsagblandingen ned i tærtedejen, og hæld derefter æggemassen henover.
Strø med lidt revet ost.

IMG_7750
Bages i ovnen på 200 grader i 35 minutter.

Velbekommen!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde(re) doughnuts