Sund og lækker madtærte

Sunde chips på ingen tid

IMG_7845

 

For et stykke tid siden, rodede jeg rundt i alle tilbudsaviserne, da en bestemt ting i Netto avisen fangede min opmærksomhed – “Chipsmaker” til 40 kr!
Jeg vidste ikke hvad det var eller hvordan det fungerede, men jeg tænkte at jeg lige kunne overkomme at bruge 40 kr på det, og se hvad det nu var.

IMG_7830

Det viser sig så at være et helt igennem genialt køb fra min side af!
Denne lille runde silikoneform, kan nemlig lave chips i mikro ovnen på 5 minutter – og jeg mener bogstavlig talt 5 minutter!

Til en lille skål med chips brugte jeg 3 kartofler.
Jeg skrællede dem og skar den i tynde skiver på et mandolinjern.
Derefter lagde jeg dem i en skål og dryssede en masse salt henover. Næste portion valgte jeg at drysse en masse barbecue krydderi henover istedet for salt. (Så jeg endte med almindelige chips med salt, og en skål med barbecue chips,  mums!)
Jeg lagde kartoflerne på formen, ind i mikro ovnen, satte den til 5 minutter og ventede spændt.

IMG_7834

Da jeg tog kartoflerne ud af mikro ovnen var de stadig helt slaskede, og jeg tænkte at det var et kæmpe fejlkøb. MEN da jeg lagde dem op på en rist og lod dem tørre i et par minutter, endte de med at være de mest sprøde og lækre chips jeg længe har smagt.
Så ja, det er muligt at lave sprøde og lækre chips HELT UDEN FRITURE!
Det er simpelthen en hel ny verden der har åbnet sig op for mig. Hvis du er så heldig at eje en chipsmaker, eller ser den i et katalog så skynd dig at købe den og tage den i brug, for den er uundværlig!

IMG_7802

Du kan nu nyde en skål chips helt uden at have dårlig samvittighed, velbekommen siger jeg bare!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og lækker madtærte