Hindbær med chokoladefyld

Koldhævede boller

IMG_7688

 

Hvis du er typen der, ligesom mig, foretrækker hjemmelavede boller og brød frem for at købe det, så skal du helt sikkert læse videre i dette indlæg.
Disse boller er super nemme at lave, og de smager så godt til morgenmad, enten med scrambeled eggs, smør og marmelade eller hvad hjertet begærer.
Bollerne er lavet på speltmel, så de er lidt sundere end de fleste.

12 stk

  • 20 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 100 g havregryn
  • 60 g hørfrø
  • 60 g græskarkerner (du må gerne bytte græskarkernerne eller hørfrøene ud med andre slags kerner eller frø, hvis du foretrækker det)
  • 500 g speltmel

Start med at rør gæret ud i vandet til der ikke er flere klumper. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt. Dejen skal være en smule snasket, men hvis den klistrer alt for meget til fingrene så tilsæt gerne mere mel.
Lig film henover skålen og stil dejen i køleskabet natten over (eller mindst 8 timer)

Næste dag
Tænd ovnen på 200 grader.
Herefter ligger du en bageplade beklædt med bagepapir klar. Form ca 12 boller ud af dejen (det kan godt være der bliver mindre, alt afhængig af hvor store boller du foretrækker). Da dejen er meget klistret er det nemmest at forme bollerne med en stor spiseske.
Bag bollerne i 25-30 minutter – husk at tjekke til dem undervejs.

IMG_7678

Velbekommen!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær med chokoladefyld