Vintersuppe (om sommeren)

Hurtige og sunde grovboller

IMG_8623

Jeg elsker virkelig hjemmelavede boller, bare duften kan gøre mig helt sulten – men, hver gang jeg finder en god opskrift så skal dejen altid hæve i flere hundrede timer (not exactly, men I ved hvad jeg mener) og det har jeg halvdelen af tiden ikke tålmodighed til.
Men fortvivl ikke! Jeg har fundet de lækreste boller som bogstavlig talt ingen tid tager. Dejen skal bare hæve i 30 minutter og så skal de bages. Det kan altså gøres på under en time, hvilket jeg personlig synes er super hurtigt.

IMG_8626

Jeg nåede at lave dejen mens min kæreste skiftede sengetøj, så enten så er dejen hurtig at lave, eller også så har jeg en kæreste som er virkelig langsom til at ligge sengetøj på (måske en smule af begge dele, hvad ved jeg?)
Se med her!

15 boller

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent mælk (jeg brugte mini)
  • 400 g speltmel
  • 150 g grahamsmel
  • 75 g kerner (jeg brugte græskarkerner, solsikkefrø og sesam)
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk flydende honning

Start med at røre gæren ud i mælken.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen rundt med en dejskraber.
Dejen skal være klistret så tilsæt endelig ikke for meget mel – da det er meningen det skal være klatboller.

Stil nu dejen til at hæve i 30 minutter.

IMG_8616

 

Tænd ovnen på 200 grader.
Bollerne formes med en ske da, som I kan se på billedet, at dejen er meget blød.
Bag bollerne i 16-18 minutter.

IMG_8633

 

Velbekommen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vintersuppe (om sommeren)