Hjemmelavede digestive kiks

Blomkålskroketter (cauliflower croquettes)

IMG_9330

 

Jeg havde en masse blomkål tilbage efter mit ’syltet blomkål’s projekt’ (som jeg vender tilbage med så snart jeg har fundet ud af om det er blevet som jeg ville have det.
Anyway, jeg har set de her kroketter lavet af blomkål på pinterest, en million gange, med de der ‘omg I am never eating potatoes again’, ‘these tots changed my life’ -overskrifter. Så tænkte jeg at jeg blev nødt til at afprøve dem.
Jeg må indrømme at jeg på ingen måde synes at de lever op til de almindelige kartoffel kroketter som vi alle kender. Desuden så er de meget snaskede inde i midten da blomkålen gør ‘dejen’ lidt våd. MEN de smager faktisk ganske udemærket. De er en god erstatning for kartoffelkroketter, eller bare hvis man har blomkål tilovers og vil kaste sig ud i noget nyt. Desuden så smager de dobbelt så godt med ketchup og remoulade, mhhhm. 😉

10 stks

  • 270 g blomkål
  • 1 dl rasp
  • 1 dl revet cheddar
  • ½ dl revet mozzarella
  • 1 æg
  • ½ løg
  • Lidt persille
  • 1,5 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sort peber

IMG_9314

 

Kog blomkålen i 5 minutter og blend den i en foodprocessor.
Pil løget og riv det på et rivejern.
Bland alle ingredienserne i en skål og rør rundt.

Massen bliver klistret, men det er meningen.
Form kroketterne og lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir (smør bagepapiret med olie).

Bag dem i ovnen ved 200 i ca. 30 minutter (vend dem efter halvdelen af tiden).
Jeg synes ikke at de blev særlig sprøde efter de 30 minutter i ovnen, så jeg gav dem også en omgang på grillpanden bagefter – det behøver du ikke hvis de bliver sprøde nok af at være i ovnen.

k

Nyd kroketterne med et dejligt stykke kød eller en lækker salat.
Velbekommen.

 

IN ENGLISH BELOW:

The recipe I wanna chare with you guys today is cauliflower croquettes. These croquettes are really delicious and a really good way to eat cauliflower without getting reeeeeally sick of it. I live after the rule: If I can dip it in ketchup, it’s good. And guess what? You can dip these in ketchup!
They are really delicious and definitely a must try!

10 croquettes

  • 270 g cauliflower
  • 1 dl breadcrumbs
  • 1 dl shredded cheddar
  • ½ dl shredded mozzarella
  • 1 egg
  • ½ onion
  • Parsley
  • 1,5 tsp paprika
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp pepper

Start by boiling the cauliflower for 5 minutes and then proceed to blend it in a foodprocessor.
Peel the onion and grate it.
Mix all of the ingredients in a bowl.

The ‘dough’ (for lack of a better word) will be kind of sticky but don’t worry about that).
Shape the croquettes and place them on a baking sheet (brush the baking sheet with oil first).

Now brush the croquets with oil and bake them in the oven (200 C) for 15 minutes – turn them over, and give them 15 more minutes.

If you don’t think they’re crunchy enough, give them a quick stir in an oiled pan on high heat, but remember to keep an eye on them, so they don’t burn.

Enjoy! 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede digestive kiks