Blomkålskroketter (cauliflower croquettes)

Sunde cookies uden mel og sukker

si

 

Jeg havde egentlig glemt alt om de her cookies, indtil min veninde nævnte dem for et stykke tid siden.
Jeg plejede at lave dem hele tiden, da jeg boede hjemme. Men siden jeg er flyttet, har jeg fuldstændig glemt dem, og det er altså ikke okay!
De her cookies er noget af det bedste jeg ved, og jeg kan aldrig nøjes med bare en.

Istedet for at bruge mel så bruger jeg hasselnødder som jeg blender til mel. Hasselnødderne giver kagerne et lille bid. MEN det er vigtigt, at man ikke laver dem med en forventning om, at de har samme konsistens som almindelige cookies, for så bliver man skuffet.
De er meget bløde og er på ingen måde crispy, så det er ikke de traditionelle cookies som man er vant til. Men jeg er personligt ligeglad, for smagen er helt fantastiske.
Hvis du vil kaste dig ud i det så se med her:

6-7 stk

  • 70 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk vaniljepulver (eller vaniljeessens)
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1,5 spsk kanel
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 knivspids salt
  • (tilsæt eventuelt lidt hakket mørkt chokolade til dejen hvis du har lyst til det)

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Blend hasselnødderne til mel i en foodprocessor. Det behøver ikke at være helt fint, da det er lækkert med lidt knas i kagerne.
Bland alle ingredienserne i en skål og lad det stå i 5 minutter.

Beklæd en bageplade med bagepapir.
Tag en spiseske og form kagerne (dejen er meget snasket derfor bruges en spiskeske).
Bag kagerne i 10-12 minutter i ovnen (de er færdige når du kan løfte en cookie fra bagepapiret uden at den klistrer fast).

IMG_9353

Lad dem køle af på en rist, og nyd dem med god samvittighed!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålskroketter (cauliflower croquettes)