Hjemmesyltede jalapeños

Auberginetårne med kødsovs og pesto

bil1

 

Auberginer er åbenbart det nye sort. Jeg ser opskrifter med aubergine alle steder (når jeg siger alle steder, så mener jeg faktisk bare pinterest, min trofaste ven). Så jeg tænkte, at jeg ville kaste mig ud i en ret med auberginer.
Det er bestemt ikke min yndlings grøntsag, men jeg synes faktisk at det smager rigtig godt, hvis det bliver tilberedt ordentligt.

Jeg har fundet en lækker måde at lave dem på – og de skal altså steges i olie (jeg slipper ikke udenom).
Jeg valgte at lave ‘tårne’ med kødsovs, mozzarella og pesto. Hvis det lyder som noge,t du kunne tænke dig at prøve så læs videre – og hvis ikke…. så er der så meget andet på bloggen du kan kigge på. 😉

3-4 personer

  • 3 auberginer
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 store mozzarella kugler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Persille
  • Pesto (jeg brugte bare købt, du må selvfølgelig gerne lave din egen)
  • Salt, peber, paprika
  • 1 tsk tomatpure
  • Olie til at stege auberginerne i

 

Start med at vaske auberginerne og skær dem i runde skiver. Jeg valgte at skrælle dem, så de fik ‘striber’. Det gjorde jeg, fordi jeg synes skrællen hurtig bliver stærk, og så ser det lidt pænere ud, men det er selvfølgelig smag og behag.

Varm ca. 3-4 spsk olie på en grillpande. Steg auberginerne, til de er blevet bløde og har fået pæne grillstreger på hver side (tilsæt mere olie til panden når du vender dem, da de suger olien hurtigt)

IMG_9357
(
lig dem på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge lidt af olien, når de er færdige)

Tænd ovnen på 190 grader og begynd på kødsovsen.

Kødsovs:
Brun kødet i en gryde i en smule fedt.
Skær løget og hvidløget i små tern og svits det sammen med kødet.
Persillen hakkes fint og tilsættes.
Tilsæt 1 spsk tomatpure, 1 tsk salt, et lille nip sort peber og 1 tsk paprika.
Rør rundt, og tilsæt eventuelt en lille bitte smule vand.

Når kødsovsen er færdig er det tid til at samle tårnene.
Lig et stykke bagepapir i bunden af et ildfast fad.
Skær mozzarella kuglerne i tynde skiver.
Lig en aubergine skive, lidt kødsovs, et skive mozzarella, lidt pesto, og gentag. Jeg lavede nogle med tre lag og andre med to lag.

Bag dem i ovnen i 30 minutter, og nyd dem med en lækker salat.
Velbekommen.

IMG_9374

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmesyltede jalapeños