Ragú med champignon og grønne linser

Banan/daim cupcakes

IMG_9921Idag er en god dag, for jeg havde for en gangs skyld, både fri fra  skole og arbejde (yay for fredag). Jeg brugte simpelthen dagen så godt som jeg nu kunne – ved at sove og bage (alt andet ville bare ikke være i min ånd).
Jeg havde besluttet mig for at bage cupcakes, men jeg vidste ikke lige helt hvilken smag vi var ude i. Beslutningen var simpelthen så hård, at jeg blev nødt til at lave den med to smage (decisions, decisions).. Nemlig banan OG Daim (det bliver altså ikke bedre end det her venner).

Opskriften er til ca. 7 cupcakes:

  • 50 g smør (stuetemperatur)
  • 75 g rørsukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 moden banan
  • 1/4 dl kernemælk
  • 1/4 tsk kanel
  • 1 nip salt
  • 1/4 tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 75 g mel
  • 42 g Daim (det er 1½ af de små pakker man kan købe diverse steder)

Start med at blende smør, sukker og vaniljesukker i en foodprocessor.
I en ny skål moses bananen sammen med mælken.
I en tredje skål blandes mel, natron, bagepulver, salt og kanel sammen.
Tilsæt skiftevis bananblandingen og melblandingen til smørmassen.
Hak daim og rør det rundt i dejen til sidst.
Dejen fordeles i de 7 muffinforme og bages ved 175 grader i 25 minutter.

IMG_9886

Begynd på frostingen imens du venter. Her er hvad du skal bruge:

  • 60 g smør
  • 2,5 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Rør det hele sammen (tilsæt eventuelt mere flormelis hvis den er for tynd).
Opbevares i køleskabet indtil kagerne er klar.

IMG_9903

Lad kagerne køle af på en rist inden de pyntes med frosting og topping.

Velbekommen!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ragú med champignon og grønne linser