Efterårsgryde med bulgur og linser

Ideer til tapasnight

IMG_0468

Når man har lyst til 30 forskellige ting på én gang, så er det altså svært at finde ud af hvad man skal lave til aftensmad for at satisfy ens cravings. Meeeen, så er det jo der man går hen og tænker ‘hvorfor skal jeg nøjes med én ret?’ – hvorfor ikke flere forskellige i små portioner? TAPAS! Det er da en helt igennem genial opfindelse. Jeg vil personligt godt finde personen der opfandt tapas og give vedkommende et stort bamsekram (og efter den tapasaften mig og Andreas havde, er jeg bogstavlig talt blevet til en bamse). 😉

Vi lavede fire forskellige retter. Der var bruchetta som jo er en klassiker, så var der en aubergine/mozzarella/tomat-salat, to forskellige slags hummus og til sidst en kartoffel/æggekage.
I dette indlæg er opskrifterne til bruchettaerne og aubergine salaten. De to andre ting kan i finde opskrifter på her og her.

IMG_0471

Okay denne her salat er bogstavlig talt noget af det nemmeste. Du skal bruge, olie, salt, peber, tomat, aubergine og frisk mozzarella.
Start med at skære auberginen i ringe. Drys salt henover skiverne og lad dem stå i ti minutter.
Hernæst pensles de med olie og grilles, enten på en grill eller en grillpande.

Skær tomat og mozzarella i skiver og server salaten med lidt olie, salt og peber på toppen.
Hvor nemt var det lige?

IMG_0475

Så kommer vi til bruchettaerne.. Min mund løber i vand bare ved tanken om dem, findes der noget bedre? Så skulle det da lige være fyldte vinblade. 😉

Til 4 små bruchettaer skal du bruge

  • 10 cherrytomater
  • ½ forårsløg
  • 1 mellemstort fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Basilikum
  • ½ flute

Skær tomaterne i bitte små tern. Hak basilikum (bare 5-6 blade) og det halve at forårsløget (den grønne ende) fint og tilsæt det til skålen med tomater. Tilsæt presset hvidløg, ca. 1 spsk olie, ½ tsk salt, og lidt peber.
Dæk skålen med film og lad den stå i køleskabet indtil du skal bruge den. (Det gør ikke noget den står derinde i et par timer, smagen bliver kun bedre jo længere den trækker).

IMG_0419

Skær flutet i små skæve skiver. Pensl dem med olie og drys med lidt salt. Bag dem i 5-7 minutter ved 200 grader i ovnen.
Hæld tomatblandingen på brødet lige inden de skal spises.

IMG_0444
Velbekommen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsgryde med bulgur og linser