Mexicansk inspireret pastaret

Hjemmelavede müslibarer

1

Oh my, de her müslibarer er helt fantastiske (og syndige). Jeg kan desværre ikke prale med at de er sunde – for der røg vidst lidt smør og brun farin ned i, men tilgengæld kan jeg love jer at de er kalorierne værd! Det er egentlig bare en form for dessert eller snack.
Jeg kan huske da jeg var mindre, spiste jeg altid sådan nogle specielle müslibarer, med chokolade i, og de var simpelthen så gode – indtil den dag jeg fandt ud af, at müslibarer egentlig ikke er særlig sunde… Forestil jer et chok jeg fik, hele min verden var ødelagt (i et par timer, indtil jeg tænkte ‘fuck det’ og spiste en til).

Jeg valgte at lave mine med rosiner og kokoschips. Ingen nødder, da jeg ikke er så vild med nødder i müslibarer, men hvis man er til det, så kan enten mandler, hassel eller pecannødder sagtens bruges!
Derudover kan man også tilsætte andre ting, f.eks. tørrede tranebær, græskarkerner, chkolade- whatever the heart desires!

12-15 barer

  • 90 g havregryn
  • 25 g hørfrø
  • 50 g rosiner
  • 25 g tørrede kokoschips
  • 50 g Rice Puffs
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 170 g honning
  • 140 g brun farin
  • 4 spsk smør

 

Tænd ovnen på 190 grader.
Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld havregrynene og hørfrøene på.
Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.

IMG_1605

Imens tilsættes smør, farin, honning og salt i en gryde. Det røres sammen ved lav varme, indtil det er blevet en tynd masse, og sukkeret er opløst.  Massen fjernes fra varmen og vaniljeessensen tilsættes.

Hæld de ristede havregryn og hørfrø i en skål. Hæld den flydende masse henover og tilsæt Rice Puffs samt rosiner og kokoschips og rør rundt.

Hæld massen ned i en bradepande.

IMG_1609

Fordel massen så de bliver den ønskede tykkelse.
Lig nu et nyt bagepapir ovenpå og brug det til at presse det hele fladt. Dette hjælper med at få barerne til at samle sig.

IMG_1610

Stil nu bradepanden i køleskabet i 1½-2 timers tid eller indtil massen er kold.

Skær barerne ud i ønskede størrelse og nyd dem. 🙂
Opbevares på køl.

2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk inspireret pastaret