Mine favorit havregrynskugler (uden smør)! (Cocoa and oatmeal snacks)

Lækre spinat og feta ‘både’

8

Hej derude! Jeg har både idag og igår haft forlænget weekend .. eller vent – jeg har haft læsedage til eksamen… Men jeg har vidst ikke helt brugt dem til det de skulle bruges til.
Jeg har onsdag og torsdag 48 timers eksamen i politologi og sociologi, og jeg er simpelthen så nervøs, så jeg har lavet alt andet end at forberede mig ved at bruge en hulens masse tid i køkkenet, for at få styr på mine nerver. Jeg må indrømme at det ikke rigtig virkede, men jeg fik da de her lækre spinat og feta både ud af det – så har jeg i det mindste noget at gnave på imorgen, hvis jeg helt glemmer at spise noget midt i al eksamens stresset.

7

Anyway nok om det – det her er faktisk en tyrkisk opskrift jeg fandt, som jeg lavede lidt om på. Dejen er super lækker og blød, og så spiller det helt perfekt med spinaten og den cremede fetaost, mhhhhm.

Her bliver til ca. 5 både:

Dej:

  • ½ dl lun mælk
  • ½ dl håndvarmt vand
  • 155 g mel
  • 12,5 g gær (en kvart pakke)
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt

 

Hæld det lune vand og mælk i en skål.
Opløs gær, salt og sukker heri.
Tilsæt mel lidt af gangen, til dejen samler sig.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter.

Fyldet:

  • 200 g spinat
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • 1 knvsp peber
  • 70 g feta
  • 2 spsk olie

 

Skær løg i små tern.
Varm olien i en pande.
Svits løg og hvidløg i 2-3 minutter, indtil løget bliver gennemsigtigt.
Tilsæt spinaten og lad det stege indtil spinaten falder sammen.
Dræn spinaten så godt som muligt og hæld det op i en skål, og smuldr fetaen ned i – lig fyldet til side.

Nu kommer vi til den sjove del, nemlig at lave bådene:

Del dejen i 5 lige store bolde.
Rul dejen ud til en cirkel.

3

Fold de to modstående sider.

4

5

Fold herefter de to andre sider og form dejen som en lille båd.

Lig dejen op på en bageplade og hæld ca. 2 spsk af fyldet ind i midten.
Pensl dejen med mælk.

6

Bag bådene i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Bådene kan nydes varme eller kolde, og opbevares i køleskabet.
Giv dem eventuelt en tur i ovnen på 2. dagen hvis du foretrækker dem varme.

9

Velbekommen. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine favorit havregrynskugler (uden smør)! (Cocoa and oatmeal snacks)