Bedstefars skæg kage

De bedste hjemmelavede burgerboller

IMG_2364Forleden dag lavede jeg hjemmelavede burgere, og for at prøve noget nyt valgte jeg at lave mine egne burgerboller. Min kæreste var lidt skeptisk, da jeg sagde at jeg ville lave dem selv. Han synes, at de tit bliver meget ‘brød agtigt’ og at man når at blive mæt af brødet halvvejs gennem burgeren, fordi brødet er så tungt. Jeg må give ham ret i at hjemmelavede boller tit er sådan, men de her … De er helt vildt lækre!
Bollerne er så bløde og luftige – når du først har prøvet dem her, så kommer du aldrig til at købe færdiglavede burgerboller igen!

IMG_2345

Her er hvad du skal bruge til 8 boller:

  • 25 g gær
  • 1,5 spsk flydende smør
  • 1,75 dl lunkent vand
  • ½ tsk salt
  • 1,5 spsk sukker
  • 75 g speltmel
  • 280 g hvedemel
  • ½ æg

 

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og vand.
Tilsæt speltmelet, flydende smør og æg – rør godt rundt.
Rør hvedemelet i lidt af gangen indtil du får en smidig dej.
Lad dejen hæve lunt i 30 minutter.

Del dejen i 8 lige store dele og tril dem til boller.
Rul dem en lille smule flade med en kagerulle og lig dem på en bageplade.
Lad dem efterhæve tildækket, til de når ca. dobbelt størrelse (ca. 1-1½ time).

IMG_2334

IMG_2335

Pensl bollerne med mælk og drys med sesam.

Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter.

Lad dem køle på en bagerist i et par minutter før du spiser dem.
Frys dem eventuelt ned og gem dem til næste gang.

IMG_2347

Velbekommen!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedstefars skæg kage