Jule- og nytårskager

Hjemmebagte boller m/sprød skorpe

11

Hjemmebagte boller er, og bliver, det bedste. Der er intet bedre end en varm hjemmebagt bolle med ost og syltetøj – mhhhm. Denne gang lavede jeg nogle boller uden særlig mange kerner. De er ret simple, men de har en dejlig sprød skorpe som gør at de er helt fantastiske når de kommer ud af ovnen.

Man kan selvfølgelig selv tilsætte flere kerner hvis det er det man føler for, men jeg synes de var helt perfekte som de var.
Se med her!

14-16 boller

  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 2,5 dl lunkent mælk
  • 50 g havregryn
  • 20 g solsikkekerner
  • 20 g sesamfrø
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g speltmel
  • 500-550 g alm hvedemel

 

Opløs gær i det varme vand og mælk.
Tilsæt sukker og salt og rør rundt.
Tilsæt havregryn, sesam, solsikkekerner, grahamsmel og speltmel.
Tilsæt nu hvedemelet – start med 500 g og tilsæt så mere efter behov.
Dejen skal slippe ret let.

Lad dejen hæve i 1 timer i en skål med et viskestykke henover.

Form bollerne og lig dem på en bageplade (jeg brugte to bageplader).
Lad dem efterhæve i 45 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. De er færdige når de lyder hule i bunden.
Nyd bollerne varme – du kan sagtens spise dem et par dage efter, men snyd ikke dig selv for en friskbagt bolle direkte fra ovnen.

12

Velbekommen!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jule- og nytårskager