Hjemmebagte boller m/sprød skorpe

Shepherds Pie med et twist

5

En traditionel Shepherds pie indeholder lammekød med nogle gulerødder, ærter osv. samt en kartoffelmos blandet med æg. Jeg har intet imod gode gamle traditionelle opskrifter, men helt ærligt, så kan denne ret, efter min mening, godt opgraderes en lille smule. Det er i hvert fald det jeg har prøvet på, og jeg må sige at jeg var yderst tilfreds med resultatet.
Eftersom jeg ikke er så glad for lammekød, har jeg valgt at bruge kylling i retten. Jeg prøvede faktisk at lave den med hakkekød et par uger inden, men da jeg lavede det med kylling, blev det meget bedre, så det bliver kyllinge opskriften I får idag.
Kartoffelmosen indeholder ikke smør eller æg, det er bare en almindelig kartoffelmos med mælk, salt of peber – simpelt, men lækkert.
Retten indeholder en masse lækre grøntsager og så er den toppet af med ost som gratineres i ovnen, mums!

4 personer

  • 2 kyllingebryst
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • ca. 6 champignons
  • ½ peberfrugt
  • 2 forårsløg
  • 1/4 tsk sort peber
  • 1 tsk tomatpure
  • 1 tsk paprika
  • 1 lille bundt persille
  • ½ tsk salt
  • 800 g kartofler
  • Mælk
  • Revet ost
  • Salt og peber

 

3

Skræl de 800 g kartofler og lig dem i kogende vand.
Når de er bløde drænes de og moses.
Tilsæt mælk indtil at mosen får den ønskede cremede konsistens.
Smag til med salt og peber.

Skær kyllingen i små tern.
Skær grøntsagerne i skiver og tern.

Varm 1 spsk olie på en pande og svits kyllingen med 1 presset fed hvidløg, i 2-4 minutter.

Tilsæt hakket persille, forårsløg, peberfrugt, champignon og gulerod og svits det hele sammen.
Tilsæt nu pure og krydderier.
Lad det ligge og stege ved middel varme i 5 minutter.

1

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

I et ildfast fad hældes kyllingeblandingen ned i bunden.
Fordel kartoffelmosen lige oven på kyllingeblandingen. Drys nu med lidt hakket persille og revet mozzarella.

2

Lad det varme i ovnen i 15 minutter, eller til osten bliver gylden og sprød.
Nyd retten varm og eventuelt med lidt agurkestænger, eller andet grønt.

4

Velbekommen!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebagte boller m/sprød skorpe