Shepherds Pie med et twist

Sund pilav med kylling (Healthy bulgur pilaf)

8

Tro det eller ej, men jeg er kommet helskindet igennem mit første semester på universitetet, og har nu ferie til d. 1 februar!
Jeg har været vant til at drukne i læsning og eksamensforberedelse, så jeg lige skulle komme ned på jorden igen – hvilket jeg gjorde med manér, ved at se Netflix serien ‘Narcos’ på 2 dage og kun at bevæge min udenfor for at handle ind til aftensmad. Now that’s what I call relaxing!
Meeeeen, nu er jeg også faldet lidt ned, så jeg er klar til resten af måneden, som skal gå med arbejde, søde venner og en masse sjov og ballade!

Idag havde jeg endelig tid til at lave noget nyt (og sundt) til aftensmad, så det blev til en lækker pilav med bulgur, linser og kylling. Pilav er en meget populær ret i Tyrkiet. Det er typisk ris der bruges til en sideret, men pilav har efterhånden udviklet sig til en hel ret i sig selv.
Jeg valgte idag at lave pilav med bulgur, grønne linser, kylling og nogle grøntsager. Fordi at linserne samt bulguren mætter så meget, så er det her en ret i sig selv.
Jeg valgte dog at lave nogle pirogger med feta og persille til (billede ses ovenover, opskrift kommer snart), men det var også mest af alt så vi havde rester til imorgen.
Hvis du vil have noget sundt, men mættende og velsmagende til aftensmad, så synes jeg bestemt at du skulle give denne pilav et forsøg.

4 prs.

  • 1½ dl grønne linser
  • 2 dl grov bulgur
  • 1 stort kyllingebryst
  • 1 forårsløg
  • 1 bundt persille
  • 1 gulerod
  • 70 g majs
  • 1 spsk olie
  • ½ tsk paprika
  • Salt og peber

 

Start med at koge kyllingebrystet.
Kog de grønne linser og bulgur efter anvisning (husk at tilsætte salt til vandet).

Hæld de færdigkogte linser og bulguren i en skål. Riv det kogte kyllingebryst og tilsæt det til bulguren.
Hak forårsløg og persille fint, og tilsæt.
Riv guleroden og tilsæt det sammen med majsene.

Varm 1 spsk olie på en pande.
Tilsæt hele bulgursalaten og lad det stege på høj varme i 2-3 minutter.
Tilsæt paprika og smag til med salt og peber.

Nyd retten rygende varm og direkte fra panden.

7

Velbekommen.

 

IN ENGLISH BELOW

Hello out there! So you might not know this, but I’m actually from Turkey – well I was born and raised in Denmark, but my parents are from Turkey. So needless to say that I’ve tasted a lot of Turkish food, and to be honest Turkish food is by far my favorite. Maybe that’s where my love from bulgur came from (okay not maybe, definitely). Anyway this is a healthy pilaf. It’s not your normal Tuskish pilaf, because this one isn’t a rice pilaf, it’s with bulgur and green lentils, which in my opinion is waaaaay way better!
The pilaf contains delicious flavors, chicken and some vegetables. It’s a great dish for a busy weeknight, when you wanna keep it quick and easy, but still healthy.

This recipe yields about 4 people

  • 1½ dl green lentils
  • 2 dl coarse bulgur
  • 1 big chickenbreast (cooked and shredded)
  • 1 spring onion
  • Parsley
  • 1 carrot
  • 70 g corn
  • 1 tbsp oil
  • ½ tsp paprika
  • Salt and pepper

 

Boil the lentils and the bulgur after package instructions (remember to add salt to the water).

Mix the lentils, bulgur and shredded chicken in a bowl.
Chop the spring onion and parsley and add it to the bulgur. Grate the carrot and add it to the bowl along with the corn.

Heat the oil on a pan.
Add the bulgur mixture and let it fry for about 2-3 minutes.
Add the paprika and taste with salt and pepper.
Enjoy the dish hot and directly from the pan.

Healthy bulgur pilaf right there!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shepherds Pie med et twist