Sund pilav med kylling (Healthy bulgur pilaf)

Verdens bedste kanel doughnuts (Delicious cinnamon doughnuts)

1

Jeg har stirret på skærmen i en halv time, for at finde på noget at skrive.
Jeg ved godt hvad opskriften er, og hvad fremgangsmåden er på disse doughnuts, men jeg føler ikke det er et rigtigt indlæg medmindre jeg lige fyrer noget personligt af i indledningen. Men jeg må skuffe, jeg er åbenbart gået tør for strøm og min hjerne gider ikke samarbejde idag, så I må undvære.
Okay jeg lyver faktisk lidt, for jeg skriver det her indlæg lige efter mit tidligere indlæg, så er bare gået tør nu. Ups, men sådan er det altså, man må snyde en gang imellem, jeg har nogle aftener hvor jeg bare laver 5-6 indlæg af gangen og så kan der gå op til en uge før jeg tager mig sammen igen.. Måske man bare skulle sætte en time af til et indlæg om dagen, så kunne det være mine indledninger rent faktisk gav mening?
Anyway her er en opskrift på de mest fantastiske kanel doughnuts du nogensinde kommer til at smage. Jeg var i den syvende himmel da jeg spiste dem, de er dejlig luftige indeni, men samtidig knasende udenfor af kanelsukkeret, og så er de spækket med kanel og kærlighed – hvem kan sige nej til det?

Oh og forresten, så kræver opskriften en doughnutform. Jeg har købt en silikoneform fra kforkage.dk til 99,- som jeg er rigtig glad for!

8 mini doughnuts

  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • 1/4 tsk stødt muskatnød
  • 1 æg
  • 65 g brun farin
  • 60 ml mælk
  • 60 ml yoghurt natural (hvis du har vanilje yoghurt, kan det også bruges)
  • 30 g smeltet smør
  • 1,5 tsk vaniljeessens.

 

Topping:

  • 100 g sukker
  • ½ tsk kanel
  • 50 g smeltet smør

 

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Bland mel, bagepulver, natron, salt, kanel og muskatnød i en skål, og sæt til side.
Pisk æg, farin, mælk og yoghurt til en cremet masse.
Tilsæt det smeltede smør og vaniljeessensen, og rør godt rundt.
Si de tørre ingredienser og rør rundt.

Hæld dejen i en plastikpose og klip et hul i spidsen.
Hæld forsigtigt dejen i doughnut formen (husk kun at fylde dem 2/3 op, da de hæver i ovnen).

Bages i 8-10 minutter (tjek med en grillpind).

Lad doughnuts’ne køle lidt ned i formen inden du popper dem ud.
Når de er ude af formen blandes kanel med sukker i en skål.
Smelt smørret og dyp en doughnut i det, dyp herefter doughnutten i kanelsukkeret.
Lad dem ligge og ‘tørre’ i 5 minutter.

2

Nyd dem på dagen, velbekommen!

 

RECIPE IN ENGLISH BELOW:

Hello out there to my fellow dougnut lovers! And dough nut tell me you are not a doughnut lover, or else you wouldn’t be here (omg my puns are horrible I’m so sorry).

No more puns .. ever
So here we have delicious cinnamon sugar doughnuts – and what’s great about these is that they are baked (in a doughnut tin), and not deep fried, which is a huge plus for me, because I’m not that into deep fried dough.
Okay so here’s the recipe, chich yields 8 mini doughnuts!

 

  • 125 g flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1/4 tsp baking soda
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp cinnamon
  • 1/4 tsp nutmeg
  • 1 egg
  • 65 g brown sugar
  • 60 ml milk
  • 60 ml greek yoghurt
  • 30 g melted butter
  • 1½ tsp vanilla essence

 

Topping:

  • 100 g sugar
  • ½ tsp cinnamon
  • 50 g melted butter

 

Turn the oven on på 180 celcius

Mix flour, baking powder, baking soda, salt, cinnamon and nutmeg in a bowl and set aside.
In a new bowl whisk egg, brown sugar, milk and yoghurt – add the meltet butter and vanilla essence and whisk.

Now mix the dry and wet ingredients and stir.

Put the batter in a plasticbag and cut a hole at the tip.
Pour the batter into the dougnut tin (do not fill the tin up to the top, just fill it about 2/3)

Bake the doughnuts in the oven for 8-10 minutes

 

Now let the doughnuts cool.

Once they’ve cooled dip them in the melted butter and then in the cinnamon sugar (just mix the sugar and cinnamon) and let them stand for about 5 minutes before eating them.

Enjoy!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund pilav med kylling (Healthy bulgur pilaf)