Pirogger med feta og persille

Best of both worlds-fastelavnsboller

IMG_3570

Jeg har egentlig lavet disse boller mange gange, uden at jeg har tænkt på dem som fastelavnsboller, men nu er det jo næsten fastelavn, så det ville næsten være syndt at kalde dem noget andet, ikke?
Grunden til at jeg kalder dem ‘best of both world fastelavnsboller’ er simpelthen fordi at jeg nægter at gå på kompromis, med disse boller – de indeholder både creme OG hindbærsyltetøj (ja jeg er et voksent menneske som giver den gas). Hvorfor er det at fastelavnsboller altid kun skal indeholde enten syltetøj eller creme? Creme og syltetøj er en fantastisk kombination, så derfor indeholder disse boller begge to, og det spiller simpelthen så godt sammen.
Hvis du har lyst til at prøve opskriften så se med her:

7-8 boller

Dej:

  • 250 g mel
  • 35 g sukker
  • 75 g smør
  • 25 g gær
  • 0,75 dl lun mælk
  • ½ æg

Creme:

  • ½ æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk mel (strøget)
  • 1 dl mælk
  • ½ vaniljestang

11

Bland mel og sukker. Skær smørret i små stykker og ælt det ind i dejen.
I en ny skål opløses gær i mælken – tilsæt æg og rør rundt.
Bland det hele sammen og saml dejen.
Lad den hæve tildækket i en time.

I mellemtiden laves vaniljecremen.
Pisk æg, sukker, mel og mælk sammen i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stang til massen og rør rundt med et piskeris indtil cremen bliver tyk (ved lav varme).

7

Del dejen i 7 (eller 8) lige store boller.
Rul hverbolle til en tynd cirkel. Tilsæt ca. ½ spsk vaniljecreme samt ½ spsk syltetøj til midten.

Bollen samles således:

8

9

Prøv nu at klemme dejen godt sammen så fyldet ikke ryger ud i ovnen.
Vend bollen om og form den med hænderne så den bliver rund og fin.
Lig bollerned med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir – lig en viskestykke henover og lad dem efterhæve i 45 minutter.

10

Tænd ovnen på 225 grader (varmluft) og bag bollerne i 8-10 minutter (hold øje med dem!)

Lad bollerne køle af på en rist og drys eventuelt med glasur eller bare flormelis.
Velbekommen. 🙂

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pirogger med feta og persille