Banankage med nutella buttercream

Morgenmad – Bulgurgrød med hindbærkompot (Breakfast bulgurporridge with raspberry compote)

1

Den opmærksomme læser vil have lagt mærke til at jeg har en kæmpe kærlighed for bulgur. Det tror jeg faktisk jeg nævner i alle mine indlæg der omhandler bulgur.. Anyway, bulgur kan ikke kun bruges som aftensmad/frokost, det kan også bruges som et alternativ til havregrød, hvis man er træt af den samme kedelige grød hver morgen. Denne bulgurgrød er kogt på kokosmælk og blandet op med kanel. Derudover er der en lækker hindbærkompot, toppet med kokosflager og hakkede mandler.
Det er både sundt og lækkert. Man kan med fordel lave begge ting om aftenen, stille det på køl og servere det om morgenen, hvis man ikke har tid til at lave det helt store om morgenen.

3

Denne opskrift serverer 2 personer.

Bulgurgrød:

  • 105 g bulgur
  • 1 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt muskatnød
  • 1 spsk honning/sirup

 

Hindbærkompot:

  • 170 g frosne hindbær (kan erstattes med andre bær)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning/sirup
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

 

I en gryde blandes bulgur, salt, vand og kokosmælk. Lad det koge op, skru herefter ned, lig låg på og lad det simre i 10-12 minutter (husk at røre rundt en gang imellem, hvis væsken er absorberet mens bulguren stadig er hård tilsættes mere kokosmælk).
Når bulguren er færdig fjernes den fra varmen og kanel, muskatnød og honning røres i. Lad grøden køle af.
(Bulguren skal have et ‘grødet’ udseende, og der må gerne være lidt overskydende væske, som ses på billedet).

IMG_3574

Imens laves hindbærkompotten.
Smelt frosne hindbær, citronsaft og honning i en gryde ved middel varme. Lad det stå indtil hindbærrene er bløde nok til at de man mases med en ske.
Fjern kompotten fra varmen og tilsæt vanilje.
Lad kompotten køle af.

IMG_3576

 

Når både bulguren og hindbærkompotten er kølet af hældes det op i en skål og toppes med hvad hjertet begærer – for mig blev det hakkede mandler og kokosflager.
Næste gang tror jeg at jeg vil prøve med rosiner og hasselnødder.

 

2

Velbekommen. 🙂

 

IN ENGLISH BELOW:

Hi lovelies! So what we have here is a porridge made of bulgur and coconut milk, topped with a delicious raspberry compote and some shredded coconut and almonds. I am telling you, this is such a delicious breakfast. It looks amazing, it tastes amazing, it’s healhty and it’s not something you eat every day. I often get tired of eating the same thing for breakfast every day, so when I find something new and different, like this bulgur porridge, I am all in!
This recipe yields 2 portions.

Bulgurporridge:

  • 105 grams bulgur
  • 1 dl water
  • 2 dl coconut milk
  • 1 tbsp honey
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground cinnamon
  • 1/4 tsp nutmeg

 

Raspberrycompote:

  • 170 grams frozen raspberries
  • 2 tbsp lemonjuice
  • 1 tbsp honey
  • 1 tsp vanilla extract

 

Combine bulgur, coconut milk, salt and water in a pot. Let it come to a boil, and then turn the heat down. Let it simmer, with the lid on, for about 10-12 minutes (remember to stir every few minutes, so it doesn’t stick to the bottom). If all of the liquid has been absorbed but the bulgur still isn’t soft, just add some more water.
When the bulgur has cooked, remove it from the heat and stir in honey, cinnamon and nutmeg – let the porridge cool.

Meanwhile you can get started on your raspberry compote.
Melt the frosen berries in a pot with the lemonjuice and honey. Leave the berries on the heat until they have softened up and can be mashed with a spoon.
Remove the compote from the heat and stir in the vanilla extract.
Let it cool.

When the bulgurporridge and the raspberry compote has cooled serve it in a bowl with some shredded coconut and almonds.

Enjoy!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage med nutella buttercream