Havregrynscookies med rosiner (Chewy oatmeal and raisin cookies)

Kanelgifler

6

Så blev det endelig fredag, og det skal selvfølgelig fejres senere, men først skal I da lige have en fin opskrift på hjemmelavede kanelgifler.
Igår havde Andreas og jeg aftalt at se en film. Jeg ville have slik til filmen (as usual) men Andreas er simpelthen gået i ‘spare mode’ – han ville ikke ud og bruge penge, så jeg måtte gøre godt med det vi havde liggende herhjemme.
I sidste uge lavede jeg fastalavnsboller med creme og hindbær, jeg havde stadig noget creme liggende, så jeg tænkte, hvorfor ikke bage nogle gifler vi kan gnaske på til filmen?
So that’s what I did, and boy am I happy I did it.
Vi nåede at spise halvdelen af dem under filmen (der var altså 15!) og den eneste grund til at de allesammen ikke blev spist, var simpelthen kun fordi der skulle være nogle tilbage til billeder. Nøj hvor var de altså lækre!

De blev ikke så kønne som jeg havde håbet på, men de blev en del flottere end første gang jeg lavede dem. Men de smager himmelsk! Jeg vil dog råde jer til at spise dem på dagen/dagen efter, da de hurtigt kan gå hen og blive tørre, men med den lækre smag, så burde det ikke være et problem. 🙂

15 gifler

Dej:

  • 12,5 g gær
  • 2,5 dl lun mælk
  • 75 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 450 g mel
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 40 g blødt smør

 

Remonce: 

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1,5 tsk stødt kanel

 

Vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk mel (strøget)
  • 2 dl mælk
  • 1 vaniljestang

 

7

Vaniljecreme:
Pisk æg, sukker, mel og mælk sammen i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stang til massen og rør rundt med et piskeris indtil cremen bliver tyk (ved lav varme).
Hæld cremen op i en skål og lad den køle af i køleskabet, mens du laver dejen.
Der bliver højst sandsynligt noget vaniljecreme tilovers, da der kun skal bruges et bestemt antal i opskriften. Opbevar det overskydende vaniljecreme i en tætlukket bøtte i køleskabet i op til en uge.

 

Dej:
Opløs gær i mælken.
Tilsæt sukker, kardemomme, salt, vanilje og mel og ælt dejen til den samles.
Tilsæt nu smør lidt af gangen og sørg for at arbejde det godt ind i dejen.
Lad dejen hæve i 1 time.

Når dejen er hævet deles den i to.
Rul hver bold til en oval/rektangel.

2

Smør to spsk vaniljecreme på dejen, og tilsæt herefter halvdelen af remoncen. Husk at undlade at smørre helt ud til kanterne, som set på billedet.

Den samme process gennemgås på den anden halvdel af dejen.

3

Istedet for at rulle dejen som man normalt ville gøre med kanelsnegle, så skal den foldes ca. tre gange. Fold dejen ca. 3 cm over remoncen og klap den flad. Gør dette indtil rullen er lukket godt til. Husk at klappe den flad undervejs.

Skær nu kanelgiflerne i ca. 3 cm bredde stykker og lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn) og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op.

4

Bag giflerne i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne.

Lad dem afkøle på en rist i ca. 10-15 minutter og nyd dem lune.

Velbekommen!

 

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrynscookies med rosiner (Chewy oatmeal and raisin cookies)