Kanelgifler

Spaghetti med cremet hvidløgssovs og champignoner (Pasta with creamy garlicsauce and mushrooms)


1

Kender I det, når man har vildt lyst til spaghetti, men man er simpelthen så træt af den samme slags pasta hele tiden? Have no fear, jeg har lavet en dejlig spaghetti ret, som skiller sig sig ud (i hvert fald i min mening) fra de standard pastaretter man normalt spiser.
Spaghettiretten her, er med champignoner og en cremet hvid sovs med lækre krydderier og hvidløg. Den går super godt med grillet kyllingebryst, eller andet kød. Den kan også sagtens spises som hovedret, men så ville jeg nok lave dobbelt portion.

2

4 personer

  • 170 g spaghetti
  • Ca. 11 champignoner (230 g)
  • 2 spsk smør
  • 1,5 fed hvidløg (eller et stort og en lille)
  • 1 spsk mel
  • 1½ dl mælk
  • Salt
  • Sort peber
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk timian
  • En lille håndfuld hakket persille

 

Kog spaghettien efter anvisning.

Smelt 1 spsk smør på en pande. Pres hvidløget ned i og svits det i ca. 1 minut.
Tilsæt de skiveskårede champignoner og svits dem ved middel varme til de bliver bløde, tilsæt ½ tsk salt og 1/4 tsk sort peber – hæld dem op i en skål og lad dem stå mens du laver sovsen.

I samme pande smeltes endnu 1 spsk smør. Tilsæt det halve (eller det lille) presset fed hvidløg og svits i ca. 1 minut.
Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
Tilsæt oregano, timian, basilikum, 1/4 tsk sort peber og en ½ tsk salt.
Hæld en lille smule af mælken i og pisk imens, så du slipper for klumper.
Hæld resten af mælken i, langsomt og husk at piske hele tiden, indtil den får en tyk og cremet konsistens.
Bland pasta, champignon, sovsen samt persille, og server retten med det samme.

3
Velbekommen!

 

IN ENGLISH BELOW

Creamy and garlic-y spaghetti with mushrooms

Hello lovelies! Here’s another recipe in english, I’m starting to get a hang of it! Remember to text me if you see something on my blog that you’d like in English and I will get on it asap!
What we have here is a delicious creamy pasta dish with mushrooms. It’s really yummy, and goes perfectly as a side or main dish – you decide!
I measure in decilitres, grams, tablespoons and teaspoons, you can always google it if you’re not used to grams and decilitres, and the internet will convert the amount into cups or whatever you’re used to!
Here’s the recipe for 4 servings!

  • 170 grams of pasta (I used linguini)
  • 230 grams of mushrooms (about 11-12 mushrooms)
  • 2 tbsp butter, divided
  • 2 gloves of garlic, minced and divided
  • 1 tbsp flour
  • 1½ dl milk (doesn’t matter what kind, just not buttermilk)
  • Salt and pepper
  • ½ tsp dried oregano
  • ½ tsp dried basil
  • ½ tsp dried thyme
  • Parsley (optional)

Cook the pasta according to package instructions.

Melt 1 tbsp butter on a pan. Fry the one of the garlic cloves until it becomes fragnant, about 1 minute. Add the chopped mushrooms and let them fry until they are soft and yummy. Add ½ tsp salt and 1/4 tsp black pepper. Put the mushrooms aside in a bowl, while you’re doing the sauce.

In the same pan melt 1 tbsp butter. Add the other minced garlic clove and fry it for about 1 minute. Add the flour and whisk really fast.
Add oregano, thyme, basil , 1/4 tsp pepper and ½ tsp salt, while whisking away.
Pour about ½ dl of milk in and whisk until there are no lumps left. Pour in the remaining milk and whisk until the sauce becomes creamy – taste with salt and pepper.

Combine the pasta, mushrooms, sauce and chopped parsley and serve the dish warm. 🙂

   

3 kommentarer

  • Selin

    Hi Heather.
    I served the dish with marinated and baked chickenbreast, just like you were thinking. It went perfectly with the pasta.
    Hope you enjoy it. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heather

    Hello, I was wondering, what type of meat is that in the picture that you served with this? If you don’t remember, what kind of meat do you think would go well with this dish? I was thinking of cooking chicken breast to go with it. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marla

    Øj, det ser godt nok lækkert og indbydende ud. 🙂 Tak for endnu et dejligt indlæg, og for inspirationen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelgifler