Hel kylling med grøntsager i slowcooker

Små ‘snyde croissanter’ med valgfrit fyld

5

Eftersom jeg stadig er en bangebuks når det kommer til wienerdej, så lavede jeg nogle ‘snyde croissanter’ igår aftes. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at gå igang med en hjemmelavet wienerdej, jeg synes det ser så besværligt ud, og jeg ved bare at jeg mister tålmodigheden halvvejs. Men det skal nok lykkedes en skønne dag.. But not todaaaay!

Det jeg mener med ‘snyde corissanter’ er faktisk bare at det er almindelig dej, kontra wienerdej. Jeg fyldte mine croissanter med alle muligt forskelligt. Jeg fyldte nogle med nutella, hindbærsyltetøj, vaniljecreme, smør og nogle helt uden noget.
De smagte allesammen helt vildt vidunderligt – men min personlige favorit må altså være dem med nutella. Det er som om man aldrig kan gå helt galt når man laver noget med nutella, it’s like magic!

Opskriften her giver 24 små croissanter. Jeg gemte noget af dejen i fryseren, så jeg ‘kun’ endte med 16, da 24 var liiiiige i overkanten til hvad Andreas og jeg kan spise.. Eller det troede jeg, indtil at Andreas spiste 6 i træk efter de var kommet ud af ovnen.

6

24 stk

  • 10 g gær
  • 2,5 dl lun mælk
  • ½ tsk salt
  • 1 æg + et til at pensle med
  • 510-520 g mel
  • 57 g smeltet smør
  • 95 g sukker
  • ½ tsk vaniljeessens
  • Valgfrit fyld (se det jeg brugte, i den tidligere tekst)

 

Start med at opløse gæren i lidt af den varme mælk.
I en ny skål piskes smeltet smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg og pisk det grundigt sammen.
Tilsæt nu gærblandingen, resten af mælken, vaniljeessens og salt.
Tilsæt melet lidt af gangen, indtil du har en smidig dej, som ikke hænger fast på fingrene.

Lad dejen hæve tildækket i 1½ time.

3

Tænd ovnen på 190 grader.

Del dejen i tre lige store dele (frys eventuelt en af dem ned, hvis 24 er for mange).

Rul nu hver bold til en cirkel og skær den i 8 lige store dele, som set på nedenstående billede.

1

Lig ca 1 tsk af det ønskede fyld på den brede side af trekanten, og rul croissanterne sammen. Saml enderne sammen og buk dem en smule så de ser således ud:

2

Lig croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æg. Bag dem i 18-20 minutter.
Du kan eventuelt bage dem af to omgange hvis der ikke er plads til dem allesammen på én bageplade.

Når croissanterne er færdige afkøles de på en rist i 20 minutters tid, før de er spiseklar.

 

4

Velbekommen! 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hel kylling med grøntsager i slowcooker