Små 'snyde croissanter' med valgfrit fyld

Kartoffel og røde linse-pandekager (Mashed potato and red lentil pancakes)

5

Oh yes you heard me. Kartofler, røde linser, ost og krydderier alt sammen i én pandekage, whaaaaat!
Hvis du er træt af at spise kedelig kartoffelmos til dit kød hver aften, eller kedelige ovnbagte kartofler, så synes jeg bestemt at disse pandekager fortjener et forsøg. De er lidt irriterende at lave, da kartoffelmosen er så snasket at det er umuligt at holde fingrene, eller køkkenbordet, rent undervejs. Men når du først får smagt den første bid, glemmer du alt det andet, og så er det eneste problem faktisk bare at stoppe med at spise dem!

10 pandekager

  • 520 g kartofler
  • 100 g røde linser
  • 1 forårsløg
  • Et lille bundt persille
  • 55 g revet mozzarella
  • 1 æg, let pisket
  • 7 spsk mel + 3 spsk i en seperat skål
  • Salt
  • Peber
  • Paprika
  • ½ dl mælk
  • Olie

 

Kog kartoflerne sammen med linserne i letsaltet vand, indtil kartoflerne er færdige.
Dræn kartofler og linser og mos dem sammen med 1 tsk salt, ½ tsk paprika, ½ dl mælk og ½ tsk sort peber, og lad herefter mosen køle ned.

1

Tilsæt finthakket persile, forårsløg, revet ost, æg og mel til kartoffelmosen.
Varm 3 spsk olie på en pande.
Tag en klump ‘pandekage dej’ og smid den ned i skålen med de 3 spsk mel. Rør klumpen lidt rundt i melet så den er til at samle op, uden at den klistrer sig til fingerene. Mas den flad med håndfladerne og lig den på panden med den varme olie. Gentag denne process indtil der ikke er mere ‘pandekage dej’ tilbage. Tilsæt efterhånden mere olie til panden, så de ikke brænder på.
Lad pandekagerne stege i ca. 2 minutter (eller til de er gyldne) på hver side. Når de er færdigstegte ligges de på en tallerken med køkkenrulle (for at opsuge resten af fedtet).

Nyd pandekagerne med en lækker salat, noget kød eller hvad hjertet begærer.

3

Velbekommen! 🙂

 

IN ENGLISH:

So I thought I’d start writing some of my recipes in English just for fun!  Now I probably won’t be doing this very often, because often I have trouble finding time, but if someone requests the recipe in English I will happily do it. So please don’t be shy to ask.

So what we’ve got here are pancakes made of mashed potatoes, red lentils, cheese, and spring onions – sound yum right?
Here’s what you need to make 10 pancakes

  • 520 grams of potatoes
  • 100 grams of red lentils
  • 1 spring onion
  • Parsley
  • 55 g of grated mozzarella
  • 1 egg, lightly beaten
  • 7 tablespoons of flour + 3 tablespoons in a seperate bowl
  • Salt, pepper, paprika
  • 50 ml of milk
  • Oil, for frying

Start by boiling the potatoes, in lightly salted water. After 5 minutes add the lentils and let them boil with the potatoes, undtil the potatoes are done.
Drain the potatoes and lentils and mash them. Add 1 tsp of salt, ½ tsp paprika, ½ tsp black pepper and 50 ml of milk.
Let the mashed potatoes cool down.

Add chopped parsley and spring onion to the mashed potatoes and stir. Lastly add the mozzarella, egg and flour and stir.

Warm 3 tbsp of oil in a pan.
Take a lump og the mashed potataoes and put it in a bowl with the remaining 3 tbsp of flour. Roll it around so it’s covered in flour and can be handled without sticking to your hands. Now shape the lump of mashed potataoe and form it into a pancake. Repeat this process with the remaining mashed potatoe ‘dough’ (fry 3-4 pancakes on the pan at a time).
Let them fry for about 2-3 minutes og each side. When they are done put them on a piece of dish towel, to drain the excess fat.

Add more oil to the next batch etc.

Enjoy your pancakes warm, with whatever meat or salad you’d like. 🙂

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små 'snyde croissanter' med valgfrit fyld