Bagte kyllingefileter med pesto, mozzarella og kalkunbacon

Auberginetårne med kartoffelmos og champignoner

4

Så blev det tid til endnu en ny opskrift. Jeg har, som I måske har lagt mærke til, oversat nogle af mine andre opskrifter til engelsk, dette tager selvfølgelig også tid, og jeg har derfor ikke kunne gøre særlig mange nye indlæg klar, men jeg er fuldt igang med en masse nye ideer og projekter.
Denne gang får I opskriften på lækre grillede auberginer med kartoffelmos og champignoner. Kartoffelmosen indeholder sennep og forårsløg hvilket giver en frisk smag, og auberginen er så blød og cremet at den går i et med kartoffelmosen, mens der stadig er lidt bid fra champignonerne og den smeltede ost er bare prikken over i’et!

Jeg siger jer, denne ret er helt vildt lækker, og kan helt klart anbefales.
Opskriften til kartoffelmosen, giver ret meget overskydende kartoffelmos, men man kan altid bare halvere eller gemme resten af mosen (ligesom jeg gjorde) til aftensmad dagen efter.

4 auberginetårne:

  • 2 auberginer
  • 6 champignoner
  • Olie
  • Salt og peber

 

Kartoffelmosen:

  • 300 g kartofler
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk sennep (jeg brugte en sennep med honning)
  • ½ forårsløg
  • 1 dl revet ost
  • Salt og peber

 

2

Vask auberginerne, og skær dem i runde skiver (jeg fjernede lidt af skrællen, det er selvfølgelig op til dig). Drys 1 tsk salt henover dem og lad dem stå i en time.

Tænd ovnen på 220 grader (grill). Lig aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olie. Stil dem ind i ovnen på øverste rille og lad dem ‘grille’ i 15-20 minutter. Tag dem ud af ovnen, vend dem, pensl med olie og grill dem i 15-20 minutter igen.

Kog kartoflerne til de er bløde. Mos dem sammen med mælk, sennep, finthakket forårsløg, revet ost, salt og peber (smag til).
Skær champignonerne i skiver og rist dem på en tør pande med lidt salt og peber.

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)

Smør et ovnfast fad med olie. Samt tårnene i denne rækkefølge: aubergineskive, 1 spsk kartoffelmos, aubergine, 1 spsk kartoffelmos, 1 spsk champignon, aubergine.

Hvis du har flere champignoner tilovers så lig dem på toppen, inden du drysser med revet ost.

Bag tårnene i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

5

 

Velbekommen. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte kyllingefileter med pesto, mozzarella og kalkunbacon