Auberginetårne med kartoffelmos og champignoner

Pasta alfredo med champignoner og porre

4

Denne her er til alle dem derude som bare elsker ost, pasta og cremet sovs! Jeg har aldrig været så glad for sovs, men eftersom Andreas elsker det, tænkte jeg at jeg måtte prøve mig frem til en lækker pasta alfredo ret, som jeg også selv kunne spise – altså en der ikke var for fed. Og jeg må sige at jeg (ifølge mig selv) har fundet den helt perfekte opskrift. Det hele spiller bare så lækkert sammen i retten, med den cremede sovs, pastaen, osten, porrene og champignongerne MHMMMM! Jeg tilsatte også nogle kyllingestykker, men hvis jeg skal være helt ærlig så kan de sagtens undværes – det vil jeg i hvert fald gøre næste gang, da de er overflødige.

Opskriften her giver til 4 personer (men det stoppede ikke os i at spise det hele selv!)

 • 130 g pasta penne (eller hvilken som helst anden pasta)
 • 1 kyllingebryst (kan undlades)
 • 1 porre
 • 6 store champignoner
 • 3,5 dl mælk
 • 1,5 spsk smør
 • 1,5 spsk mel
 • 80 g revet parmesan
 • 40 g revet ost + til at drysse på til sidst
 • ½ tsk hvidløgspulver
 • Persille
 • Salt og peber

 

2

Tænd ovnen på 200 grader.

Kog pastaen efter anvisning.

Skær porre, champignoner og kylling i skiver. Varm ½ spsk olie på en pande og steg kyllingen til den er gennemstegt, tilsæt porre og champignoner, 1 tsk salt, ½ tsk sort peber og svits det indtil grøntsagerne er bløde. Hæld dem i en skål og læg dem til side.

Smelt smørret i den samme pande som du har stegt grøntsager og kylling på. Tilsæt melet og pisk indtil det er fuldstændig blandet sammen. Tilsæt nu mælk (MEGET) langsomt af gangen – det er meget vigtigt at hælde mælken langsomt til at starte med, for at få alle klumperne af melet væk. Når der ikke er flere klumper tilbage tilsættes resten af mælken. Pisk indtil at sovsen får en cremet konsistens. Tilsæt hvidløgspulver og smag til med salt og peber. Tilsæt nu revet parmesan samt revet ost og rør rundt – stil sovsen til side.

1

Bland nu pasta, sovs, grøntsager og kylling sammen og hæld det op i et ildfast fad. Drys med revet ost, så det dækker hele overfladen.

Bag retten i 10-15 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.

5

Velbekommen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Auberginetårne med kartoffelmos og champignoner