Lækker banankage med blåbær (Delicious banana bread with blueberries)

Jordbær og kokos scones

 

2

Jeg er lige kommet hjem fra arbejde og sidder nu med en af disse basser i hånden. Det er to dage siden at jeg bagte de her scones, men de er stadig lækre og bløde, hvilket jeg synes er vildt imponerende, da scones tit kan blive tørre.
De smager virkelig godt, og man kan jo bare undlade at putte jordbær i, eller erstatte dem med hindbær eller blåbær. Jeg har både kokos -creme, mælk og mel i, men kokosmelet kan også undlades hvis man synes det bliver for meget.
Jeg har taget udgangspunkt i en anden opskrift som jeg fandt på nettet, hvorefter jeg bare tilføjede nogle flere ting. (Den originale opskrift kan ses her).

Bemærk at opskriften indeholder ‘kokoscreme’ – dette får man ved at stille en dåse kokosmælk (ikke light) i køleskabet natten over. Når du så skal bruge det åbner du dåsen og det faste der er i toppen er kokoscreme – det er vigtigt at du ikke ryster dåsen inden du åbner den.

3

8-10 scones

  • 230 g mel
  • 100 g sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • Et nip salt
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 60 g koldt smør (skåret i små firkanter)
  • 1 æg
  • 130 g kokoscreme
  • ½ tsk mandelaroma
  • ½ dl kokosmælk
  • 40 g kokosmel
  • 70 g frosne jordbær (skåret i mindre stykker)

 

  • Mælk til pensling
  • Kanelsukker

 

Rør mel, sukker, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen.
Tilsæt smørret og smuldre det ind i dejen.

I en ny skål piskes æg, kokoscreme og mandelaroma sammen.
Rør det ind i melblandingen.
Tilsæt nu kokosmælk, kokosmel og jordbær og rør dejen sammen – den kommer til at være lidt snasket.

1

Det er vigtigt at du arbejder hurtigt nu, da jordbærrene tør og derfor bliver dejen mere og mere våd.

Lig dejen på en meldrysset bordplade og rul den ud så den er ca. 1 cm (mine var kun ½ cm, men synes også de var for små).
Tag nu en udstikker eller et glas (jeg brugte et glas, som var 3 cm i diameter) og stik scones ud.

Lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir og stil dem i køleskabet i 30 minutter.
Pensl dem med mælk og drys med lidt kanelsukker (almindelig sukker kan også bruges her).

Tænd ovnen på 205 grader (varmluft).

IMG_5319

Bag dem i 17-20 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle en smule af før du spiser dem, velbekommen. 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker banankage med blåbær (Delicious banana bread with blueberries)