Jordbær og kokos scones

Dumplings med kyllingefyld

10

Jeg besluttede mig simpelthen for at kaste mig ud i noget lidt anderledes idag, nemlig dumplings, gyoza, potstickers, hvad man nu vil kalde dem. Jeg har længe gerne ville prøvet at lave dem, men jeg har simpelthen bare ikke kunnet tage mig sammen, men idag blev altså dagen. Jeg er så glad for at jeg gjorde det, for det smagte helt fantastisk.
Jeg valgte faktisk at lave en suppe som jeg puttede dem ned i, og det smagte helt fantastisk. Suppen bestod af bouillon, champignonger og porre, hvilket smagte vidunderligt.
Jeg har flest billeder af mine dumplings, men I får lige et lille billede af suppen også. Jeg har valgt at skrive opskriften ind for begge ting, fordi at suppen simpelthen er så fantastisk nem og lækker, og så passer den SÅ godt til de her dumplings. Hvis du har mod på det, så synes jeg helt sikkert at det er de 10 ekstra minutter, som det tager at lave suppen, værd.

4

Jeg snød lidt, ved at købe færdiglavet dej – simpelthen fordi at det kostede 12 kr og jeg tænkte at jeg ville prøve at smage en ‘rigtig’ dej før jeg prøvede at lave min egen. Det smagte helt vildt lækkert, og det kan sagtens være at jeg en dag laver min egen dej, men for at være helt ærlig, så smagte dejen helt fantastisk og den var så nem at arbejde med, så jeg kan ikke rigtig se pointen i det. Det jeg købte hed ‘Gyoza skin’ fra et mærke ved navn ‘Happy Belly’ – jeg fandt dejen i frostafdelingen hos en asiatisk købmand.
Jeg valgte at lave al dejen på en gang, og så fryse halvdelen af dem ned, så de er klar til at spises når jeg har lyst.
Opskriften her giver 30 dumplings, men til suppen skal der kun bruges 15. Hvis du ikke vil have de overskydende 15 dumplings til frost, så halverer du bare opskriften.
HERE WE GO!

Dumplings:

 • Gyoza/dumpling dej (30 cirkler)
 • 400 g hakket kyllingekød
 • 1 forårsløg
 • ½ tsk paprika
 • 1 tsk salt
 • 1/4 tsk sort peber
 • Persille (kan undlades)

 

Suppe:

 • 1 porre
 • 5 champignoner
 • 2 bouillon terninger (grøntsags)
 • 11 dl vand
 • 1 spsk soya
 • 1/4 tsk sort peber

 

6

Til fyldet hakkes persillen og forårsløget fint. Bland hakket kyllingekød, forårsløg, krydderier og persille i en skål.
Nu kommer vi til delen hvor vi skal lave dumplingsne (jeg har vitterligt ingen idé om man overhovedet kan sige ‘dumplingsne, men nu må I bære over med mig). Det jeg gjorde var simpelthen bare at jeg søgte på youtube – så simpelt er det. Jeg brugte denne video, hvor jeg brugte den foldemåde som de kalder ‘crescent fold’. Husk at bruge pensle siderne lidt med vand, inden du folder dem, så klistrer det bedre fast.
Man skal være lidt tålmodig, da det tager lidt tid at folde dem, men det er det hele værd, trust me.

Når du har foldet dine dumplings skal de steges. Jeg stegte mine på panden og derefter ‘kogte dem. Det jeg gjorde var simpelthen at jeg smurte en pande med olie og skruede helt op. Lig ‘dumplingsne’ på panden og lad dem stege i 2 minutters tid. Tag nu noget kogende vand og hæld det op så det dækker halvdelen af dumplingsne.
Det gælder om at være rigtig hurtig. Når de har stegt i olien i to minutter, skal du være klar med et låg i den ene hånd og kogende vand i den anden (blusset skal stadig være højt). Skynd dig at hælde vandet i panden og lig låget på med det samme. Lad det stå indtil vandet er kogt væk (3-5 minutter).
Metoden kan også ses her.

11

Så kommer vi til suppen – og det bliver ikke nemmere:
Skær champignonger og porre i skiver.

Varm 1 spsk olie i en gryde og svits champignonger og porre i 2-3 minutter. Tilsæt soya, bouillon, vand og peber og lad det koge op. Tilsæt 15 dumplings og lad dem koge med (ved lavere varme) i 5 minutter.

VOILA! Så er der lækker suppe med lækre lækre lææææækre dumplings!

8

 

Velbekommen. 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær og kokos scones