Onepot cremet pastaret (Onepot cheesy pastadish)

Onepan persille, hvidløg og champignon orzo (Onepan orzo with chicken and garlic)

orz5Jeg ved godt at jeg sagde at jeg ville slappe lidt af med de der pastaretter, men orzo minder lidt om ris, så jeg må godt. Det jeg elsker ved orzo pasta er at det er pasta i risform, hvilket bare er helt fantastisk!
Retten her er super simpel, men fuld af smag – det er orzo med kylling og nogle af mine yndlings krydderier, persille og hvidløg.
Jeg brugte 30 minutter på at lave denne her ret, det tager vitterligt ingen tid, og så er der minimal opvask, da det hele bliver lavet i samme pande. Den er helt perfekt til en travlt hverdag, eller en dag hvor det skal gå hurtigt, men stadig være lækker.

orz2

Her er hvad du skal bruge, og gøre:

  • 5 kyllingeinderfileter (eller 2 kyllingebryst)
  • 6 champignoner
  • 200 g orzo pasta
  • 4,5 dl hønsebouillon
  • 2 fed hvidløg
  • Persille
  • 1,5 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie

 

Varm 1 spsk olie på panden du vil bruge. Drys lidt salt og peber på hver side af fileterne og steg dem på panden indtil de er gyldne på begge sider. Fjern kyllingen fra panden og stil dem til side.

Svits champignoner, hvidløg og persille i 2-3 minutter. Tilsæt nu orzo, citron og bouillon. Skru ned til lidt under middel og lad det simre i 10 minutter.

orz1

Når det har simret i 10 minutter, ligges kyllingefileterne tilbage i panden – låg på, og lad det koge videre i 5 minutter.

orz4

Server retten varm, garneret med persille og feta.

Velbekomme 🙂

 

IN ENGLISH BELOW:

Don’t you just love onepan dishes? I know I do. I mean, there’s practically no dishes and everything tastes so much better, because everything had been made in the same pan. I would personally like to thank whoever figured out to cook like this!
Okay så this dish is orzo with chicken, mushrooms, garlic and lemon, and it it deeeeeelicious! It’s a really easy recipe, but the flavors are so good. I usually never work with lemonjuice, but now I have seen the light!

The recipe yields about 3-4 portions.

  • 5 chicken inner fillets (or two chicken breasts)
  • 6 medium mushrooms
  • 200 g orzo
  • 4,5 dl chickenbroth
  • 2 gloves of garlic
  • Parsley
  • 2 tbsp lemonjuice
  • Salt and pepper
  • 1 tbsp olive oil

 

Cover both sides of the chicken with salt and pepper.

Warm the olive oil in the pan you’re gonna use. Brown both sides of the chicken, and put it aside.

Add garlic, mushroom and parsley and stir it for a few minutes.
Add the orzo, broth and lemonjuice and let it simmer for 10 minutes (remember to stir once in a while, and check if it needs more broth).

Put the chicken back in, and let it simmer for another 5 minutes.

Serve the dish hot, from the pan, garnished with fresh parlsey and crumbled feta.

Enjoy!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onepot cremet pastaret (Onepot cheesy pastadish)