Hjemmelavet lasagne, helt fra bunden!

Vegetar bøffer med røde linser (Vegan patties with red lentils)

bøf

Denne her opskrift er til jer der ikke er vilde med bøffer – eller kød generelt. Dette er nemlig ‘bøffer’ lavet af røde linser og lækre krydderier, intet kød.
Personligt er jeg ikke vild med hakkebøf, da jeg synes det er super kedeligt, så disse linsebøffer er et rigtig godt alternativ.
I første omgang da jeg lavede dem blev de rigtig grynet og jeg var slet ikke tilfreds, men det var simpelthen fordi at jeg havde puttet aaaalt for meget mel i – så pas på med at være for rundhåndet med melet, da det virkelig kan smages.

Opskriften her giver 4 linsebøffer:

  • 100 g røde linser
  • ½ forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 1½ tsk salt
  • Chiliflager
  • 10-15 g mel
  • Finthakket persille

 

Kog linserne i 15 minutter i letsaltet vand.
Dræn linserne grundigt – stil eventuelt sien på et rent viskestykke i 5 minutter, så al væsken forsvinder.

Hak persille, hvidløg og forårsløg fint.
Hæld linserne i en skål og mos dem med en gaffel.
Tilsæt persille, hvidløg, forårsløg, salt, paprika, lidt chili (jeg har ikke givet præcis antal da det kommer an på hvor stærkt man kan lide sin mad).
Hæld nu melet i lidt af gangen – der skal kun nok i så ‘dejen’ samler sig.

Når ‘dejen’ er fast nok til at blive formet er den klar.
Varm 1 spsk olie i en non-stick pande.

Steg bøfferne i 2-3 minutter ved høj varme på hver side.

bøf3

Velbekomme! 🙂

 

IN ENGLISH BELOW

Okay so this vegan recipe, is kind of new for me. I’ve never really thought about vegan food before I made a really good friend who is vegan – and I thought why not try it out? I mean I will never become vegan, but if any of my readers are, I’d like to please you guys to (we aim to please, right?)

So these patties are made out of red lentils, and they’re a great sustitution for meat patties.

The recipe yields 4 patties.

  • 100 g red lentils
  • 1 spring onion (chopped finely)
  • 1 glove of garlic
  • 2 tsp paprika
  • 2 tsp salt
  • Red chiliflakes (optional)
  • 10-15 g flour
  • Chopped parsley

 

Start off by cooking the lentils in (salted) boiling water for 15 minutes.
Drain the lentils (make sure to drain them really well) and mash them with a fork.

Add the onion, garlic, salt, parsley, paprika and chiliflakes and stir.
Now add the flour, little by little (the less flour you use, the better).

Shape the patties and cook them on a pan with 1 tbsp of warm olive oil.
Cook them 2-4 minutes on each side.

Enjoy!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet lasagne, helt fra bunden!