Frøsnappere med gærdej

Cremede kartoffel stakke

kart2

Jeg så det her citat forleden: “When I click on a link for a recipe I do not wish to read five thousand words about your life and the lovely time you had at the farmer’s market and your childhood memories I just want the fucking recipe just give me the fucking recipe”, og jeg var simpelthen ved at græde af grin.
Inden jeg selv lavede en blog, så var det præcis sådan jeg havde det – jeg var så ligeglad med hvad bloggeren havde lavet i løbet af dagen og om deres datter havde slået sin første prut – jeg ville bare se opskriften!
Nu har jeg en lidt anderledes tilgang til det, jeg er stadig ligeglad med om din datter har slået sin første prut, men hvis jeg er meget glad for bloggen, så læser jeg gerne hvad bloggeren ellers har skrevet udover opskriften.
Jeg skriver jo også selv en slags personlig indledning før hvert indlæg, men jeg gør det lige så meget for mig selv, som jeg gør det for andre. Dette er stadig en blog, og derfor har jeg en gang imellem behov for lige at skrive en masse sludder ned – det er godt at man bare kan scrolle forbi det hvis man ikke gider at læse det. For nogle gange, er det virkelig bare ikke spændende at læse om bloggere der har løbet en tur og spist en ostemad i løbet af dagen.

Tilbage til maden! De her ‘cremede kartoffel stakke’ er ligesom flødekartofler (jeg har dog lavet det på creme fine), bare skåret i tynde skiver og lagt ovenpå hinanden. Det er et ret sjovt alternativ til almindelige flødekartofler, og så smager det vildt lækkert med et stykke kød og en salat til.
Husk at finde din muffinform klar!

Opskriften giver til 12 stakke:

  • 4 store bagekartofler
  • 200 ml creme fine
  • 1 knsp muskatnød
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk sort peber
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk timian
  • Revet parmesan

 

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Skræl kartoflerne og skær dem i runde skiver på en mandolinjern.
Lad dem koge i letsaltet vand i 5 minutter.

Bland creme fine og resten af ingredienserne sammen (udover parmesan).

Når kartoflerne har kogt ligges de i muffinformen i stakke (lig ca 5-6 ovenpå hinanden, eller så mange der nu kan være) – hæld 1-1½ spsk af cremefine blandingen ned over kartoflerne og drys med revet parmesan.

Bag stakkene i 20 minutter.

kart1

kart3

Nyd kartoflerne varme, med en lækker salat.

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frøsnappere med gærdej