Cremede kartoffel stakke

Ovnbagte churros (Baked churros)

ch4

Det her er nok noget af det lækreste jeg nogensinde har lavet i et køkken. Min veninde og jeg spiste det hele rub og stub. Vi kunne dårligt nok holde fingrene fra dem mens jeg tog billeder, det var simpelthen så lækkert, og min mund løber helt i vand af at se på billederne.
Churros er virkelig en af de der ting som jeg bare ikke kan få nok af, og det er by far, den bedste del af at være i tivoli!
Jeg ville dog prøve at bage dem i ovnen, eftersom at jeg har en lille fobi for friturestegte ting (i hvert fald hvis jeg selv skal lave det). Hvis det er muligt at bage tingene i ovnen istedet for at friturestege dem så vil jeg til hver en tid gøre det!

Resultatet blev lige som jeg ville have det, de mistede på ingen måde smag af at blive bagt i ovnen, til gengæld så spiste jeg dobbelt så mange som jeg normalt ville gøre, da jeg sagde til mig selv at de jo er ‘sundere end normalt’ ups.

Jeg vil helt klart anbefale ovnbagte churros, hvis man selv skal rode sig ud i det derhjemme, da det er nemmere og så er det altså lige en tand sundere, men smager stadig lige så fantastisk!

ch2

Opskriften her giver ca. 40 churros (alt afhængig af hvor lange og tykke man laver dem)

 • 140 g mel
 • 80 g smør
 • 2 spsk brun farin
 • ½ tsk salt
 • 2 æg
 • 230 ml vand
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • Topping 
 • 1 tsk kanel
 • 50 g sukker
 • 2 spsk smeltet smør

 

Lad vand, brun farin, salt og smør smelte i en gryde indtil det begynder at koge.
Fjern fra varmen og tilsæt mel – rør rundt med en træske indtil dejen samler sig.

Tilsæt vaniljeekstrakt og rør rundt.
Tilsæt 1 æg ad gangen og rør rundt indtil det er inkorporeret i dejen.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

Lad dejen køle lidt og put den i en sprøjtepose, med en stjernetyl. Hvis ikke du har en stjernetyl, kan andre også bruges – stjernetyllen giver dog det typiske look.

Sprøjt nu churros ud på en bageplade beklædt med bagepapir – sørg for der er lidt mellemrum mellem dem, da de hæver i ovnen.

Bag dem i ovnen 10-15 minutter eller indtil de er gyldne.
Lad dem køle på en rist i 5 minutter.

I mellemtiden smeltes 2 spsk smør.
Sukker og kanel blandes til kanelsukker i en stor skål.

Pensl churros med smør og vend dem i kanelsukker.

ch3

Nyd dem med en lækker is eller giv nutellaen 30 sekunder i mirkroovnen og dyp dem deri.

Velbekomme!

 

IN ENGLISH BELOW:

These churros are probably the most delicious thing I’ve ever made. I know I’m supposed to say that everything I make is yummy, but this is not a drill – THESE ARE DELICIOUS, NO JOKE.
My favorite part? They’re baked in the oven, not fried. This just makes you feel like you can eat double up, cause I mean.. they’re not fried, right? Maybe that’s just my logic. Anyhow, this recipe yiels about 40 churros, depending on the size.

 • 140 g flour
 • 80 g butter
 • 2 tbsp packed brown sugar
 • ½ tsp salt
 • 2 eggs
 • 230 ml water
 • 1 tsp vanilla extract
 • Topping:
 • 1 tsp cinnamon
 • 50 g sugar
 • 2 tbsp melted butter

 

Start off by tuning on the oven to 200 celcius.
Line two baking plates with baking paper.

Melt butter, brown sugar, water and salt in a pot. Let it come to a boil, and remove from heat. Stir in the flour (use a wooden spoon) until the dough forms and stops sticking to the side of the pot.
Now let the dough cool for about 5 minutes.

Add the vanilla and stir.
Add one egg at a time and stir until the egg is completely incoorporated in the dough.

Now put the dough in a piping bag with a star tulle.
Pipe out the churros on the lined baking pan – make sure not to pipe them too close, cause they will rise a bit in the oven.

Let them bake 10-15 minutes, or until golden.

When they’re done, let them cool on a rack for 5 minutes.

Mix the sugar and cinnamon in a bowl.
Melt the butter and brush the churros with butter, and turn them in the cinnamon sugar.

Enjoy!

 

 

 

 

7 kommentarer

 • Nanna

  Ville have været rart hvis du havde skrevet det med sukkeret!😒 Har lavet opskriften to gange nu (begge gange er gået galt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selin

   Det beklager jeg, jeg troede egentlig at jeg havde skrevet det ind, men det må have smuttet. Jeg håber du vil afprøve den igen en dag. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg har prøvet at pakke dem ind efter bagning, da vi ikke kunne spise allesammen. Mine blev helt bløde og kedelige.. Ved du om de er egnet til at blive pakket, eller skal man bare spise alle på en gang?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selin

   Kære Sofie
   Jeg ville råde dig til ikke at spise dem samme dag som de bliver lavet, da de ikke er egnet til at blive pakket ind, som du jo selv har oplevet. Næste gang kan du eventuelt halvere opskriften, så der ikke går nogle til spilde. 🙂
   Mvh Selin

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Kan det passe med kun 140 g mel? Vi fulgte opskriften og det var fulstændig flydende, så vi endte med at proppe 3-4 gange så meget mel i for at det blev til en dej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selin

   Hej Maja
   Jeg ved lige præcis hvad du mener, første gang jeg lavede dem blev dejen også flydende. Det er simpelthen fordi man skal huske at lade sukker/smør/vand-blandingen koge op og koge i 1 minuts tid (det har jeg ikke skrevet ordentligt ind i opskriften kan jeg se, det beklager jeg). Jeg håber I vil prøve opskriften igen, for jeg kan ikke forestille mig at de smagte som de skulle, med al den ekstra mel. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Thulesen

  hold nu op hvor ser det mums ud!
  http://kirstenthulesen.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremede kartoffel stakke