Kartoffel nachos (Fries a'la loaded nachos)

Gyros med kylling og tzatziki

gyros5

Så længe der er tzatziki involveret i en ret, så er jeg på! Jeg elsker tzatziki så meget, og da jeg så at gyros, var a’la durum, bare med tzatziki, så var jeg solgt.
Jeg har aldrig rigtig været et durum menneske, jeg har altid været mere til pizza, men jeg elsker fladbrød, og jeg elsker elsker elsker kylling, så derfor valgte jeg at lave en lille blanding af durum, og gyros.

Brødet indeholder marineret kylling, en agurk/løg/tomatsalat og tzatziki og det hele spiller super godt sammen – det er virkelig en lækker opskrift, og en god ret til en travlt hverdag, da der er minimalt arbejde i køkkenet.

Jeg har ikke bagt brødene selv, men købt den i den lokale Bazar, jeg har før lavet mit eget fladbrød, men det blev ikke denne gang, da denne ret skulle være hurtig og lækker.

Opskriften her giver til 2 ‘durum’ (hvis man er sparsom kan den godt give til 3)

Kyllingen:

  • 1 stort kyllingebryst
  • 1 spsk yoghurt natural
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk sort peber
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timian

 

Salaten:

  • 8 cherrytomater
  • 1/4 agurk
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk citron
  • 1/4 tsk salt
  • 1 knvsp sort peber

 

Tzatziki:

  • 120 g yoghurt natural
  • 1/4 agurk
  • ½ tsk salt
  • 1 knvsp sort peber
  • ½ fed hvidløg (kan undlades, da der både er løg i salaten, og hvidløg i kyllingen)

 

Start med at skære kyllingen i små stykker og lig dem i en plastikpose.
Tilsæt resten af ingredienserne til posen, og ryst den, så det hele er smurt i marinade.
Luk posen og stil kyllingen i køleskabet, i 1-2 timer.

Til salaten skæres tomater, agurk og løg i små stykker og hældes op i en skål.
Tilsæt citron, salt og peber og rør det godt sammen.

gyros1

Til tzatzikien skæres agurken i små stykker (man kan også vælge at rive den, men det gør jeg normalt ikke) og blandes med yoghurten og resten af ingredienserne (smag til med salt).

Varm de to fladbrød i ovnen ved 180 grader i 3 minutter.

gyros2

Hæld fyldet på, og rul brødet stramt sammen – rul lidt staniol rundt om den ene ende, for at holde fast på fyldet.

gyros3

Velbekomme!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel nachos (Fries a'la loaded nachos)