Fyldte ostecrepes

Kanelcookies uden sukker, smør og mel (Cinnamon cookies without sugar, flour or butter)

cook1

Jeg er normalt ikke så meget til det der med at lave ’sunde desserter’, hvor sukker erstattes af sødemiddel og smør erstattes af kokosolie, da jeg ikke synes det er en særlig lækker måde at lave desserter på. MEN hvis man rent faktisk kan undgå sukker og mel, uden at man skal erstatte det med mærkelig ting, så kan jeg godt gå med til det!

De her cookies er lavet på blendede mandler og hasselnødder istedet for mel. Derudover indeholder de kokos, kakaopulver og kanel … delicious much? HELL YES.
De er ikke alt for søde (sjovt nok, da der ikke er sukker i), så de passer rigtig godt som en lille snack til hvis man er lækkersulten, eller hvis man bare prøver at holde sig på den sunde side. Men de smager virkelig lækre. Opskriften giver 6 cookies, og jeg spiste dem allesammen indenfor 2 timer.. ups.

cook3

  • 55 g hasselnødder
  • 85 g mandler
  • 10 stenfri dadler (ca. 85 g uden sten)
  • 1 spsk kokosmel
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 1 æg

 

Tænd ovnen på 175 g (varmluft) og klargør en bageplade beklædt med bagepapir.

Rist mandlerne og hasselnødderne på en tør pande i 5 minutter.
Hæld dem op i en blender, tilsæt kanel, sukker samt kakaopulver og blend indtil det er blevet til fint mel (det gør ikke noget hvis der er lidt store stykker i).
Tilsæt nu vaniljeekstrakt og dadler og blend til det hele er blandet godt sammen.

Hæld blandingen op i en skål og tilsæt kokosmel samt æg. Rør rundt indtil massen samles.
Form små cookies med hænderne og pres dem flade med en gaffel.

Bag dem i ovnen i 10-12 minutter eller indtil de er gyldne.

cook2

Lad dem afkøle på en rist (eller lad være, jeg spiste en så snart de var ude af ovnen, men pas på du ikke brænder tungen 😉 )

Velbekomme!

 

IN ENGLISH BELOW:

Honestly I’m usually not into the whole ‘healhty cake’ trend. I don’t care much for replacing sugar with sweetener or replacing butter with coconut oil, it’s just not my thing. BUT when I get the chance to make something delicious withou all the ‘bad’ stuff, and without having to replace it with ‘false ingredients’, (somebody’s gonna kill me for talking bad about coconut oil, I just know it), I grab it!

So instead of regular flour I used blended almonds and hazelnuts, which is actually really tasty and I spiced it up by using cinnamon, cocoapowder and shredded coconut (just the storebought, not fresh).

The recipe yields 6 cookies – they taste the best if you eat then the same day as you’ve baked them.

Here’s what you need:

  • 55 g hazelnuts
  • 85 g almonds
  • 10 pitted dates (about 85 g this is what they weigh after they’ve been pitted)
  • 1 tbsp shredded coconut
  • 1 tbsp cocoapowder
  • 1 tsp vanillaessence
  • 1½ tsp cinnamon
  • A pinch of salt
  • 1 egg

 

Turn on the oven to 175 celcius and prepare a bakingpan lined with bakinpaper.
Roast the hazelnuts and almonds on a dry pan for about 5 minutes (medium heat).

Put the nuts, cinnamon, salt and cocoapowder in a blender, and blend until the nuts ressemble flour – there might be some chuncky pieces but that’s quite alright.

Add the dates and vanillaessence and blend once again.

Now put the mixture in a bowl and add the shredded coconut and egg. Mix it all together until everything is incorporated.

Shape 6 cookies with your hands and flatten them with a fork.

Bake the cookies for 10-12 minutes, or until golden.

Let the cookies cool on a rack for 5 minutes before indulging.

Enjoy!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte ostecrepes