Kanelcookies uden sukker, smør og mel (Cinnamon cookies without sugar, flour or butter)

Paprikagryde med tykstegsfilet

kød3

Jeg spiser normalt ikke særlig meget kød, og hvis jeg gør så er det mest kylling. Men det utænkelige er sket, og jeg er simpelthen gået hen og blevet lidt træt af kylling. Så jeg gik simpelthen ned til slagteren og købte et halvt kilo tykstegsfilet som jeg ville eksperimentere lidt med. Tykstegsfilet er det min mor altid bruger når hun laver kødretter, og det er den eneste form for oksekød jeg er vild med, så det var bare om at finde på en lækker måde at tilberede det på. Jeg vil ikke tage æren for denne opskrift, for det er min mors. Min mor plejer at lave denne her ret til mig og den smager simpelthen så lækker. Jeg prøvede mig frem, og det endte med at den smagte ligesom mors, så jeg var selvfølgelig lidt stolt af mig selv.
Retten kan spises med ris, bulgur, pasta, kartoffelmos, you name it – men jeg er personlig fan af bulgur, så det var det jeg valgte at spise det sammen med.

kød3

Opskriften giver 4 små portioner:

 • 200 g tykstegsfilet
 • 2 gulerødder
 • 1 rød peberfrugt
 • 10 champignoner
 • 1 løg
 • 1 tsk salt
 • 1½ tsk paprika
 • 1/4 tsk sort peber
 • 2 tsk tomatpure
 • ½ dl vand
 • ½ spsk smør

 

Skær grøntsagerne og kødet i skiver.
Smelt smørret i en pande og tilsæt kødet. Svits kødet indtil det er brunet på alle sider.
Tilsæt nu grøntsagerne, tomatpure samt krydderierne og lad det simre ved middel varme i 10 minutter.
Tilsæt nu vandet og lad det simre under låg i 10 minutter mere.

Smag til med salt og peber og server paprikagryden med det ønskede tilbehør. Hvis du vælger at bruge bulgur, så passer 2,5 dl til kødretten.

kød2

Velbekomme 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelcookies uden sukker, smør og mel (Cinnamon cookies without sugar, flour or butter)