Paprikagryde med tykstegsfilet

Scones med mørk chokolade og tranebær (Scones with dried cranberries and dark chocolate)

scone1

Da jeg fandt ud af at scones faktisk bliver lavet på tonsvis af smør og fløde, kan jeg huske at jeg tænke ‘det kommer jeg aldrig til at bage’. Ikke fordi at jeg synes det er ulækkert, men fordi at jeg ved at jeg ikke ville kunne holde fingrene fra dem hvis jeg bagte dem, og alle de kalorier kan umuligt være godt for mig, hvis man husker på at jeg har et voldsomt slikforbrug oven i hatten.

Men her forleden så jeg en opskrift på scones hvor de er lavet på mindre smør en normalt, intet sukker og græsk yoghurt istedet for fløde. Jeg valgte at rette lidt i opskriften, men stadig prøve princippet med græsk yoghurt og ingen sukker af. Det er vigtigt at der bruges græsk yoghurt og ikke yoghurt natural, da den græske yoghurt er tykkere og indeholder mere protein. Dette gør at selve dejen bliver mere luftig og ikke får en for tæt krumme.
Jeg overdriver ikke når jeg siger det her – de blev perfekte! Jeg kunne dårligt nok vente med at smage dem efter de kom ud af ovnen og da jeg endelig smagte dem, blev jeg simpelthen så glad. De er super luftige og ‘moisty’ (det er simpelthen det bedste ord til at forklare dem) og så spiller den mørke chokolade perfekt sammen med tranebærrene. Det er vitterligt en genial opskrift og jeg laver aldrig scones på den traditionelle måde igen.

scone5

Opskriften giver 6 scones:

  • 195 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 30 g koldt smør
  • 140 g græsk yoghurt
  • 2 spsk flydende honning
  • 3 spsk mælk
  • 1 tsk vaniljeesktrakt
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 45 g tørrede tranebær

 

Tænd ovnen på 220 grader (varmluft).
Bland mel, salt og bagepulver i en skål.
Skær smørret i små tern og smuldr det sammen med melblanding.
Tilsæt nu yoghurt, mælk, honning og vaniljeekstrakt og saml dejen.
Bland nu chokolade og tranebærrene ind i dejen.

scone4

Lig dejen på en meldrysset bordoverflade og form en oval på ca. 1,5 cm i tykkelsen.
Udskær 6 scones, enten med en rund udstikker eller et glas.

scone3

Lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med mælk.

Bag dem i ovnen i 10-15 minutter eller indtil de er gyldne (mine fik 12 minutter).

Lad dem afkøle på en rist i 5 minutter inden du smovser dig i disse lækre basser.

scone2

Velbekomme 🙂

 

IN ENGLISH BELOW:

I’ve found a way to make scones a bit healthier, and it is amaaaaaazing! The sugar and cream is replaced by honey and greek yoghurt and trust me, you’re not gonna be able to tell the difference. The only thing you have to lose with this recipe is your guilty conscience – so get up and try it out, I promise you, you’re gonna love it!

I added dried cranberries and dark chocolate, but feel free to replace it with whatever you’d like (even though I would advice you to try it this way, because it’s an awesome combination).

The recipe yields 6 scones

  • 195 g flour
  • 1½ tsp baking powder
  • ½ tsp salt
  • 30 g cold butter, cubed
  • 140 g greek yoghurt
  • 2 tbsp honey
  • 3 tbsp milk
  • 1 tsp vanilla essence
  • 50 g dark chocolate, chopped
  • 45 g dried cranberries

 

Turn on the oven to 220 celcius.
Mix flour, salt and baking powder in a bowl.
Add the butter and incorporate it, until you have something that resembles a crumble.

Add the greek yoghurt, honey, milk and vanilla essence and assemble the dough.
Now add the chocolate and cranberries.

Place the dough on a floured surface and shape 6 scones.

Put them on a baking sheet lined with baking paper and brush the scones with milk.

Bake them for 10-15 minutes (I gave mine 12).

Let them cool on a rack for 5 minutes before indulging.

Enjoy!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paprikagryde med tykstegsfilet