Scones med mørk chokolade og tranebær (Scones with dried cranberries and dark chocolate)

Kokosdrømme (Every coconut lovers’ dream treat)

kok2

Disse små basser er til dem derude som er lige så vilde med kokos som jeg er. Kagerne her er lavet i en muffinform og består af en bund med havregryn og chokolade, og kokosmakron på toppen. Det lyder lækkert ikke? Hvis du ikke sidder og nikker for dig selv lige nu, så ved jeg ikke hvad jeg mere skal sige for at overbevise dig.
De er desuden super praktiske at have med i madpakken, eller hvis du vil bare for dine gæster, bare en lille kage til kaffe eller te.

kok3

Opskriften her giver 12 stks

Kagebunden:

  • 105 g mel
  • ½ tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • 40 g chokoladeknapper
  • 110 g brun farin
  • 110 g blødt smør
  • 25 g sukker
  • 70 g havregryn
  • 1 æg
  • ½ tsk vaniljeessens

 

Kokosmakron:

  • 200 g kondenseret mælk
  • 120 g kokosmel
  • 1/4 tsk salt
  • ½ tsk vaniljeessens

 

Til kagebunden:
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Bland mel, natron, kanel og salt i en skål og sæt til side.

I en ny skål piskes smør, sukker og brun farin godt sammen.
Tilsæt nu æg og vaniljeessens og pisk det sammen.
Tilsæt de tørre ingredienser og rør rundt. Vend til sidst havregryn og chokoladen i dejen.

Til kokosmakron:
Bland kokos, salt, vaniljeessens og kondenseret mælk i en skål.

Tag en muffinform frem (du behøver ikke at smøre den, eller ligge muffinforme i).
Fordel dejen til kagebunden i de 12 forme.
Fordel nu kokosmakronblandingen ovenpå kagebunden.

Bag kagerne i 15-18 minutter, stik i dem med en grillpind for at se om de er færdige, der må godt sidde et par krummer fast på pinden.

Lad kagerne køle på en rist inden du spiser dem.

kok4

Velbekomme! 🙂

 

IN ENGLISH BELOW:

Now I know I’ve gotten your hopes up really high, by my dramatic title, but I promise you, you will not be dissapointed. If you’re a fan of coconut, like myself, then these treats are perfect for you.
I feel obliged to warn you beforehand, these are not some magical healthy coconut treats, they do contain sugar and butter, but come on, you deserve to live a little am I right? Of course I am!
They consist of a cake/sponge/whatever bottom and a coconuttopping, which goes perfectly together.
The recipe yields 12 treats, and you’ll need a muffintin with 12 ‘holes’ (what are they even called, do they have a fancy name? Probably but I’m too lazy to google it).

Here’s what you need:

Cakebase:

  • 105 g flour
  • ½ tsp baking soda
  • 1/4 tsp salt
  • ½ tsp ground cinnamon
  • 40 g chocolate chips
  • 110 g packed brown sugar
  • 110 g butter, softened
  • 25 g sugar
  • 70 g oatmeal
  • 1 egg
  • ½ tsp vanilla essence

 

Coconuttopping:

  • 200 g condensed milk
  • 120 desiccated coconut
  • 1/4 tsp salt
  • ½ tsp vanilla essence

 

For the cake base:
Turn on the oven to 180 celcius.

Mix flour, baking soda, cinnamon and salt in a bowl and set aside.

In a new bowl, whisk butter and brown sugar until it’s thoroughly combined.
Add the egg and vanilla essence and whisk.

Now add the dry ingrediens and mix it all together. Add the chocolate chips and oatmeal and incorporate it in the dough.

Divide the dough into the 12 muffin ‘holes’ – no need to butter the pan or anything fancy.

For the coconuttopping:
Mix all of the ingredients and divide the mixture on top of the cakebase.

Bake the treats for 15-18 minutes in the oven (check with a grill stick, to see if they’re done).
Let them cool before indulging.

Enjoy!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scones med mørk chokolade og tranebær (Scones with dried cranberries and dark chocolate)