Morgenmadslasagne (Breakfast lasagna)

Spinat/feta-fyldte røde raviolier

rav2

Så er vi på den igen, nu med spinat og feta fyldte raviolier. Meeeeeen, som du måske har lagt mærke til er det ikke helt amindelige raviolies, dejen indeholder nemlig grillede peberfrugter. Jeg har altid fået afvide (og med detm mener jeg at jeg har hørt det i Masterchef) at man ikke skal begynde at tilsætte grøntsager til pastadej, da det ødelægger den, men nu gjorde jeg det altså alligevel. Jeg synes ikke det var så galt, man skal passe på når man ruller dejen ud, da den let går i stykker, men jeg synes virkelig at det var det værd. Både smags og udseende mæssigt, så var dette en helt superb ret.
Det grønne som ses på toppen er bare blended basilikum, persille og forårsløg med lidt olie – jeg synes det var super lækkert med lidt friskt grønt på toppen, og så synes jeg det er syndt at drukne disse fine pastaer i en sovs, men det er smag og behag og man kan gøre lige som man har lyst til! Jeg har ikke lagt opskrift op for den grønne topping, da egentlig bare var de ting jeg lige havde liggende, og man kan sagtens smage sig frem til den perfekte blanding.

Her er opskriften til 2 portioner:

Pastadejen:

  • 90 g grillet peberfrugt (jeg brugte fra glas)
  • 170 g mel
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprika

 

Fyldet:

  • 1 spsk olie
  • 125 g frisk spinat
  • 50 g feta
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk muskatnød

 

Pastadejen forberedes således:
Dræn peberfrugten og dup den helt tør med et stykke køkkenrulle og blend den indtil det bliver til en slags mos.

Bland mel, salt og paprika i en skål og tilsæt nu æg samt den blended peberfrugt.
Saml dejen og pak den ind i film – lad den stå på køl i 30 minutter.

 

Fyldet forberedes således:
Varm olien op i en pande, tilsæt spinat, salt, peber og muskatnød og lad det stege indtil spinaten er faldet helt sammen. Dræn nu spinaten, indtil den er helt fri fra vand og tilsæt det til en blender. Tilsæt feta og blend det sammen, smag til med salt og peber.

Del nu pastaen i 4 dele rul de to første ud (jeg brugte en pastamaskine, men dette kan alternativt gøres i hånden).
Tilsæt ca ½ tsk af fyldet 12 steder, som ses således:

rav6

Dæk det nu til med den næste udrullede pastadej og skær raviolierne ud.
Jeg brugte et smag udstyr jeg havde fået, men det kan selvfølgelig bare gøres i hånden.
Gentag denne process en gang til, så du ender med 24 raviolier.

rav5

 

Kog raviolierne i letsaltet vand i 5 minutter.
Server dem med selvvalgt garniture – du kan også bare dryppe lidt olie henover dem og spise dem bare, de har rigelig smag i sig selv.

 

rav3

Velbekomme! 🙂

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmadslasagne (Breakfast lasagna)