Pasta i cremet peberfrugt- og tomatsovs (Pasta with creamy pepper/tomato sauce)

pas1

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg bliver altid mest glad for mine pastaopskrifter. Jeg tror bare jeg er bedre til at finde på opskrifter som indeholder pasta, end alt andet. Det er mit lod i livet, og jeg klager ikke, for pasta er uden tvivl en af de bedste ting i verden (ikke rigtig, men madmæssigt så er det).
Jeg er også begyndt at tage de samme billeder hver gang, det er som om at når jeg skal have billeder af pastaretter i en pande så bliver de de her cuttede billeder – det ser godt ud, so who cares, right? (Måske er jeg den eneste der synes det ser godt ud, sig endelig til hvis I er blevet trætte af mine halve pasta, halv baggrund-billeder – ikke at jeg har fantasi nok til at finde på noget nyt)..
Anyway retten I ser på billedet er blevet en ny favorit herhjemme, den er super let og så er den virkelig lækker (det skal jeg jo sige, men det er den virkelig). Retten består af en sovs lavet på tomat og peberfrugt som tilsammen giver en vild lækker smag. For at gøre sovsen lidt cremet er der tilsat mælk og til sidst smeltet frisk mozzarella. Jeg tilsatte også kylling og champignon, men man kan selvfølgelig bare lave den veggie hvis man er til det. OH og forresten så skal du kun bruge ÉN PANDE TIL HELE RETTEN – hvis ikke du var solgt før, så er du det i hvert fald nu!

pas2

Opskriften rækker til 4-5 portioner

  • 1 kyllingebryst (ca 200 g)
  • 190 g pasta
  • 150 g champignoner
  • 120 g grillet rød peberfrugt (kan gøres derhjemme eller købes færdiglavet)
  • 170 g hakkede/flåede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 95 g frisk mozzarella
  • 1,5 dl mælk (jeg brugte mini)
  • 2,5 dl bouillon
  • En lille håndfuld hakket persille
  • 2 tsk salt
  • 1,5 tsk paprika
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 1 spsk olie

 

Skær champignon og kylling i skiver.
Opvarm 1 spsk olie på en pande og tilsæt kylling og et presset fed hvidløg. Lad kyllingen stege indtil det har fået farve på alle sider (behøver ikke at være gennemstegt).

I en blender tilsætter peberfrugt og de flåede tomater. Blend indtil der ikke er flere klumper.
Tilsæt champignoner til panden samt peberfrugt/tomat blandingen og resten af ingredienserne (udover mozzarellaen). Sørg for at væsken dækker pastaen – lig låg på og lad det koge ved over middel varme i ca. 15 minutter (eller indtil pastaen er kogt) – huske at røre rundt en gang imellem, så det ikke brænder fast i bunden.

Når pastaen er kogt skæres mozzarellaen i små tern og tilføjes til panden – lig låg på panden og skru helt ned på det laveste blus – lad det stå i 5 minutter indtil mozzarellaen er smeltet.

pas4

Server retten rygende varm på panden eventuelt med lidt friskhakket persille på toppen.

Velbekomme 🙂

 

IN ENGLISH BELOW:

Hello lovelies! How are you? Are you enjoying the summer? On thursday I’m officially done with my first year on Roskilde University and I’m on summer break untilt the 5th of September, so I’ll be able to make a bunch of new recipes and try them out (when I’m not traveling ofc). Anyway, I made this onepan dish because I felt like pasta but I didn’t quite know what kind I wanted, so I tried this sauce with grilled bellpepper and tomatoes and it’s deeeeeeeeelicious! I wanted the sauce to be a bit creamy, but I’m not a fan of cream, so I added some milk and it was perfect. You really need to try this out if you’re a pasta fan, like myself.

The recipe yields 4-5 people

  • 1 chickenbreast (about 200 g)
  • 190 g pasta (I used fussili)
  • 150 sliced mushrooms
  • 120 g grilled bellpepper (chopped)
  • 170 g chopped tomatoes (in a can)
  • 1 clove garlic
  • 90 g fresh mozzarella
  • 1,5 dl milk
  • 2,5 chicken broth (if you’re making the dish vegetarian, just use vetegable broth)
  • A small handful of parsley
  • 2 tsp salt
  • 1,5 tsp paprika
  • ½ tsk dried basil
  • 1 tbsp olive oil

 

Heat up the oil in a pan (remember to use a fairly big pan, cause this is a onepot dish). Add the sliced chickenbreast and garlic and stir until the chicken colours on every side (it doesn’t have to be cooked, yet).

Blend chopped pepper and the tomatoes until there are no lumps.

Add the tomato/pepper mixture to the pan along with the rest of the ingredients (except the mozzarella).

Make sure the liquid covers the pasta.
Put on a lid and let it simmer on medium heat for 15-20 minutes (or until the pasta is cooked) – make sure to stir once in a while, so the pasta doesn’t stick to the bottom of the pan.

When the pasta is cooked, chop the mozzarella and add it to the pasta – turn down the heat to low and put on a lid, let it stand for about 5 minutes, or until the mozzarella has melted into the dish.

Garnish with fresh parsley and enjoy the dish directly from the pan.

Enjoy!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med grillet kylling og linser (Summersalad with grilled chicken and green lentils)