Pasta i cremet peberfrugt- og tomatsovs (Pasta with creamy pepper/tomato sauce)

Sund chokoladekage med kokos og espresso

kag1

Jeg har aldrig været til sunde desserter. Hvis man skal have dessert, så skal det også være ordentligt. Men her på det sidste har jeg leget med lidt forskellige opskrifter som ikke erstatter sukker med sødemiddel eller smør med kokosolie eller lignende. Derimod erstattes sukker med dadler som giver sødme og mel med hasselnødder. Jeg er en sucker for hasselnødder og dadler, so why the hell not? Denne kage er selvfølgelig ikke så lækker og syndig som en almindelig smørfyldig kage, men den er et skide godt alternativ (hvis jeg selv skal sige det). Chokoladen trænger virkelig igennem og så er kokosmelet samt den lille eftersmag af kaffe en helt perfekt kombination. Ps. be warned, kagen mætter … meget

Bradepanden som blev brugt er 23×20 cm

  • 2 dl hasselnødder
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knvsp salt
  • 2 spsk kakaopulver
  • 20 g kokosmel
  • 160 g dadler
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 5 spsk espresso
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 80 g hakket mørk chokolade

 

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

Blend hasselnødderne og havregrynene til en fin mel. Bland det med bagepulver, kakao, salt og kokosmel og sæt til side.

Blend nu dadlerne med mælk, espresso og vaniljeessens – det gør ikke noget hvis der stadig er lidt klumper i, men prøv at få blended dadlerne så godt som muligt.

Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt.

Bland de tørrre og våde ingredienser sammen og vend nu den hakkede chokolade i.

Bag kagen i 15-20 minutter (husk at tjekke med en grillpind da alle ovne er anderledes, min fik 18 minutter).

Lad kagen køle på en rist inden du nyder den.

kag3

Velbekomme 🙂

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta i cremet peberfrugt- og tomatsovs (Pasta with creamy pepper/tomato sauce)