Sommerlig kartoffelsalat (Summer potato salad)

Små banan og chokolade doughnuts

ka2

Denne her opskrift kræver en doughnut-form eller en mini bundtcake-form. Hvis man ikke har det så kan man også bruge en muffinform, men så skal bagetiden bare justeres en smule. Men ligegyldig hvad så synes jeg bestemt at alle burde prøve de her babyer, for de er bare gode! Det er som om man bare ikke kan gå galt hvis man bare putter banan og chokolade i hvilken som helst dej, det spiller bare altid. 

Jeg valgte at drysse de små doughnuts med flormelis, men man kan eventuelt dyppe dem i glasur, chokolade eller noget karamelsauce, whatever your heart desires!

Opskriften giver 18 mini doughnuts – mængden vil selvfølgelig være anderledes hvis man bruger en muffinform, da den er noget større, men jeg vil skyde på man får ca. 10 muffins ud af opskriften.

  • 115 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 overmoden banan
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 50 ml mælk
  • 150 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • 1/4 tsk muskatnød
  • 60 g lyse chokoladeknapper

 

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Pisk smør, salt og sukker godt sammen til du får en cremet masse. Hvis smørret ikke er helt blødt kan en blender bruges til at piske det godt sammen.

I en skål moses bananen, tilsæt nu 1 æg ad gangen og pisk grundigt. Tilsæt herefter vaniljeessens samt mælk og pisk.

Bland bananmosen samt smørblandingen sammen.

I en ny skål blandes mel, kanel, bagepulver og muskatnød.

Mix de våde ingredienser med de tørre og vend chokoladeknapperne i dejen.

Smør din doughnut (eller muffin) form med smør og fyld den 3/4 op.
Bag kagerne i 20-24 minutter – tjek med en grillpind efter 20 minutter.

ka1

Lad kagerne køle på en rist inden de pyntes med ønsket topping.

Velbekomme 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerlig kartoffelsalat (Summer potato salad)