Frittata med feta, persille og purløg

Mini tærter med ferskencreme og marengs

tart3

Jeg er hjemme fra Paris og har nu endelig tid til at opdatere bloggen lidt igen. Det var en helt vildt lækker ferie, med en masse lækker mad, flotte billeder, godt vejr og sidst men ikke mindst DISNEYLAND! Oh yes, Disneyland var helt sikkert et af højdepunkterne af turen, det hele var simpelthen så imponerende, jeg ærgede mig helt over at jeg ikke er større Disney fan. Jeg overvejer lidt at lave et indlæg om turen til Paris, både for at dele de mange billeder jeg tog, samt at fortælle jer hvad der var godt og skidt. Vi må se om jeg får taget mig sammen til at gøre det (probably not though).

Anyway, Andreas havde fødselsdag mens vi var væk, så jeg fik ikke bagt kage til ham på hans fødselsdag, hvilket jo er en skandale.. Så vi holdte fødselsdagsmiddag for ham idag med to venner og jeg fik æren af at stå for desserten (jeg stod egentlig også for maden, men altså..). Med fare for at lyde selvfed så synes jeg virkelig at jeg overgik mig selv denne gang. Denne dessert er uden tvivl det flotteste jeg har kreeret i et køkken og jeg er virkelig stolt over det.
Tærterne består af en mørdej og ferskencreme/curd, toppet med marengs, friske hindbær, tørrede hindbær samt pistacienødder.

tart4
Der er få ting man lige skal have in mente inden man laver tærterne, så man ikke kommer i tidsnød. Sørg for at lave cremen 2-4 timer før du skal bruge den, da den skal køle helt ned. Sørg også for at lave dejen i god tid, den kan ligge på køl i op til 3 dage, så du skal ikke være bange for at lave den for tidligt, eftersom dejen skal have mindst 1 time i køleskabet inden den tages i brug og herefter 30 minutter på frost.
Jeg brugte 4 små tærteforme, som var 12 cm i diameter.

Mørdejen:

 • 180 g hvedemel
 • 55 g sukker
 • 1/4 tsk salt
 • 115 g koldt smør (skåret i tern)
 • 1 æg
 • ½ tsk vaniljeessens
 • ½ tsk mandelekstrakt (kan undlades)

 

Ferskencreme:

 • 2 store ferskner
 • 2 æggeblommer
 • 35 g blødt smør
 • 42 g sukker
 • Juice af 1/4 citron

 

Marengs + topping:

 • 1 æggehvide
 • 50 g sukker
 • Friske hindbær
 • Tørrede hindbær
 • Pistacienødder

 

Start med ferskencremen, da den skal køle i længst tid.
Skræl fersknerne og fjern stenene. Blend fersknerne i en foodprocesser – kør herefter pureen igennem en si (der kommer til at være klumper som ikke kan komme igennem, dem smider du bare ud, men vær tålmodig for det tager et stykke tid at si det hele igennem).

I en skål (sørg for at vælge en rigtig skål da den skal over et vandbad) piskes ferskenpure, æggeblommer, sukker og citronjuice sammen.
Sæt skålen henover et vandbad (sørg for at skålen ikke rammer vandet) og pisk i 10-20 minutter indtil cremen begynder at blive tykkere.
Fjern cremen fra vandbadet og pisk smørret i – sæt cremen på køl i 2-4 timer.

Gå nu igang med mørdejen.
Bland mel sukker og salt i en foodprocesser. Tilsæt smørret og blend det i processeren, (ca. 15 puls, det skal være en slags crumble).

Tilsæt nu æg, vanilje og mandelekstrakt og blend i ca. 15 sekunder (dejen skal kun lige samle sig).
Vend dejen på et meldrysset bord og lav en bold ud af den – pak den ind i film og lig den på køl i 1 time.

tart5

Del mørdejen i fire dele og fordel dem i tærtefadet – det bliver lidt snasket så sørg for at have lidt mel til fingrene. Når dejen er fordelt i fadene dækkes de til med film og sættes i fryseren i 30 minutter.

Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
Når dejen er ude af fryseren ligges der bagepapir henover dem, hæld nu enten kikærter, bagebolde, ris osv. ned i bagepapiret. Dette er for at dejen ikke hæver sig for meget fra formen mens den er i ovnen.
Bag formene i 20 minutter.
Fjern nu bagepapiret med risene og giv dejen 6-8 minutter længere i ovnen – de burde nu være gyldne og klar til at poppe ud af formen.

Når mørdejen er kølet ned fyldes de med den kolde ferskencreme.
Pisk nu 1 æggehvide med 50 g sukker indtil det bliver stift. Hæld marengsen i en sprøjtepose og form nogle små kys på siden af tærten.

tart1

Tænd ovnen på 235 grader (grill) og sæt tærterne ind på øverste rille. Marengsen skal kun lige brunes så hold øje, de skal ikke have mere end 1 minut (måske mindre).

Når marengsen er brunet tages tærterne ud og sættes på køl i 30 minutter (dette er for at cremen kan køle ned igen).

Pynt nu kagerne med friske hindbær, tørrede hindbær, pistacienødder eller hvad du nu synes ser flot ud.

Server kagerne kolde.

Velbekomme. 🙂

tart6

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frittata med feta, persille og purløg