Grillet krydrede kebabspyd

Hindbærtærte med marengskys

2

Jeg er gået hen og blevet meget glad for desserter i alle mulige sjove farver. Sidste gang lavede jeg små ferskentærter med marengs og jeg synes simpelthen det så så fint ud med alle de farver. Så denne gang tænkte jeg, hvorfor ikke også bare farve marengsen? And that’s what I did! Jeg er ret stolt over denne dessert, jeg synes den ser utrolig sød ud og farverne er så fine – som min veninde sagde, så ligner den noget fra Alice i Eventyrland (og det tager jeg altså som et kompliment)!
Tærten er egentlig super simpel i sig selv. Det er blot en helt almindelig mørdej fyldt med lækker hindbærcreme. Jeg fik afvide at den smager lidt som en hindbærsnitte, og det passer faktisk lidt – bortset fra at denne her dessert er lidt sjovere end en hindbærsnitte.
Man kan vælge at lade være med at lave marengskys, som jeg har gjort, men blot brænde marengsen, men så får du dog ikke de flotte farver, da det bliver overskygget af den brune grilleffekt de får.
Man kan også fuldstændig undlade marengs og pynte kagen med noget andet – det er helt op til dig!
Men her er hvad du skal bruge til opskriften:

Mørdejen:

 • 270 g mel
 • 80 g sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 170 g koldt smør (skåret i tern)
 • 1,5 æggeblomme
 • 1 tsk vaniljeekstrakt

 

Hindbærcreme:

 • 105 g frosne hindbær
 • 150 g sukker
 • 38 g maizena
 • 1 nip salt
 • 160 ml vand
 • 100 ml mælk
 • 1 tsk vaniljeessens

 

Marengs:

 • 3 æggehvider
 • 150 g sukker
 • Frugtfarve

 

tartte

 

Tænd ovnen på 100 grader.

Start med marengskyssene. Pisk de tre æggehvider indtil det begynder at skumme, tilsæt sukker lidt af gangen indtil marengsen er helt fast og skålen kan vendes på hovedet uden der falder noget ud.
Del marengsen i to dele (eller tre eller fire, eller hvor mange forskellige farver du nu vil have). Tilsæt frugtfarve lidt af gangen indtil du har den farve du ønsker. Put marengsen i en sprøjtepose og sprøjt kyssene ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kyssene i 1,5-2 timer – du kan se om de er færdige hvis de slipper bagepapiret uden at sidde fast. Det gør ikke noget at de er lyst bløde lige når de kommer ud, de bliver hårde når de køler ned.

kys

Gå nu igang med mørdejen.
Bland mel sukker og salt i en foodprocesser. Tilsæt smørret og blend det i processeren, (ca. 15 puls, det skal være en slags crumble).

Tilsæt nu æg, vanilje og mandelekstrakt og blend i ca. 15 sekunder (dejen skal kun lige samle sig).
Vend dejen på et meldrysset bord og lav en bold ud af den – pak den ind i film og lig den på køl i 1 time.

Når dejen har været på køl ligges den på et meldrysset bord og rulles ud (lad være med at rulle den for meget for den går i stykker) – lig dejen på tærtefadet og brug fingrene til at fordele dejen helt rundt i kanterne.
Dæk fadet med film og sæt på frost i 30 minutter.

Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).

Når dejen er ude af fryseren ligges der et begepapir henover og tærtefadet fyldes med ukogte ris, kikærter, bagesten, eller lignenden. Dette er for at forhindre dejen i at hæve op mens den bager i ovnen.

Efter tyve minutter fjernes bagepapiret med fyldet og tærten bages i yderligere 6-8 minutter indtil den har fået farve i bunden.

Lad tærten afkøle.

tart

Det er nu tid til at lave hindbærcremen.
Varm de frosne hindbær op i en gryde indtil de er ‘smeltet’ og mos dem godt med en gaffel – sæt på køl.
I en pande piskes sukker, salt, maizena, mælk, vanilje og vand sammen ved medium varme. Pisk indtil at cremen begynder at blive tyk.
Fjern cremen fra varmen og tilsæt hindbærpureen. Hvis du ikke er tilfreds med farven kan du eventuelt tilsætte lidt pink/rød frugtfarve.

Hæld cremen op i tærten og sæt på køl indtil cremen er stivnet.

Pynt den kolde kage med marengskys i sjove farver.

Kagen opbevares på køl.

tart3

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet krydrede kebabspyd