Grønne bønner m/chili og parmesan

4-lags chokoladekage med myntefrosting

kage1

Inden sommerferien startede havde jeg sat mig for at jeg skulle øve mig på lagkager i ferien – jeg havde ikke overvejet at al det arbejde ikke efterlader meget fritid, eller overskud, til at lege i køkkenet. Men jeg har haft et par fridage, hvor jeg for en gangs skyld ingen planer havde, så det var bare om at komme igang med at bage! Det blev en 4-lags chokoladekage med mynte buttercream, yum!
Jeg elsker virkelig at lave de her flere lags kager (men kun når de lykkeds), jeg har dog ingen til at spise sådanne kæmpe kager, i hvert fald ikke når jeg bare laver dem ud af det blå – så jeg valgte at lave kagen i en mindre springform, af 12 cm i diameter. Hvis man bruger en større springform kan det godt være at man skal fordoble opskriften, ellers så bliver det nok bare en stor 2-lags kage, which is also nice! Jeg bagte kagerne over to gange, dvs. jeg halverede opskriften og bagte den en gang i springformen og gentog det da den anden var bagt færdig. Dette var simpelthen bare for at sørge for at springformen ikke bleiv overfyldt og kagen flød over kanten (been there, done that, not going back, nope..)

kage5

Chokoladekagen:

 • 280 g mel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk natron
 • 1 nip salt
 • 60 g kakaopulver
 • 160 g smeltet smør
 • 240 g sukker
 • 2 æg
 • 320 ml kernemælk
 • 1/2 tsk vaniljeekstrakt

 

Mynte buttercream:

 • 150 g blødt usaltet smør
 • 750 g flormelis
 • 4 tsk mynte ekstrakt
 • 4 spsk mælk
 • Grøn frugtfarve

 

Chokoladekagen:
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

I en skål blandes mel, bagepulver, natron, kakao og salt sammen.

Pisk smeltet smør, sukker, æg, mælk og vaniljeekstrakt sammen i en anden skål.
Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre og bland det hele godt sammen.

Smør springformen og hæld kagedejen i.

Bag kagen i 45 minutter (bemærk dette er hvis du bruger en springform af 12 cm, hvis du bruger en der er brede, bliver kagen fladere og dermed skal den have mindre, start med 22-25 minutter og tjek løbende med en grillpind).

Når kagen er færdig stilles den til at køle – lav eventuelt kagen aftenen inden, pak den ind i film og lad den stå til dagen efter.

kage6

Skær toppen af kagerne og del dem i to så du nu har 4 lige lag.

Pisk smør, flormelis, mælk og mynte sammen (smag eventuelt til med mynten og tilsæt mere efter behov). Tilsæt nu den grønne farve, start med et par dråber og tilsæt mere efter behov, indtil du får den ønskede farve.

Smør buttercream mellem lagene og rundt om kagen – jeg lavede en ‘naked coat’ fordi jeg stadig øver mig på at froste kager ordentligt.

Pynt kagen som du ønsker og drys eventuelt med lidt revet chokolade.

kage4

Opbevar kagen på køl.
Velbekomme 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønne bønner m/chili og parmesan