Hindbærkage med brownie/kokos bund

Panerede chickenbites med sennep, cornflakes og mandler

kyl1

Skoleåret er officielt skudt igang og jeg kommer snart til at være begravet i forelæsninger og bøger. Jeg har dog heldigvis haft en blød opstartsuge hvilket har betydet at jeg har kunnet lave nogle ting til bloggen. Denne gang blev det disse lækre chickenbites. Jeg har tidligere lagt en opskrift op på nuggets, denne opskrift er en nyere og forbedret version af den. Denne gang valgte jeg ikke kun at panere kyllingen i brødkrummer, men også i cornflakes og mandler. Desuden har jeg ikke vendt kyllingen i hverken æg eller mel som er den traditionelle måde at gøre det på. Jeg valgte at vende kyllingen i en lækker Dijon sennep med honning og det spiller virkelig godt sammen det hele. Jeg tror ikke jeg går tilbage til almindelige nuggets i den nærmeste fremtid. De her chickenbites er helt fantastiske til aftensmad med en lækker salat, eller pommes fritter (men hvad spiller ikke godt med pommes?). Jeg brugte panko til paneringen. Panko er  brødkrummer (ligesom rasp) bare mere groft. Man kan bruge almindelig rasp hvis man ikke lige kan finde panko, men jeg vil foreslå at man tager sig tid og leder efter panko, da det er 30 gange bedre end alm rasp. Panko kan findes i diverse asiatiske eller mellemøstlige butikker.

kyl4

Opskriften her giver til 3-4 personer, alt afhængig af størrelsen på kyllingebrystet og størrelsen man skærer dem.

Her er hvad du skal bruge:

  • 2 store kyllingebryst
  • 50 g panko
  • 25 g cornflakes
  • 60 g mandler
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • Sennep
  • Olie

 

Tænd ovnen på 180 grader (varmeluft).

Skær kyllingebrysterne i stykker. Skær stykkerne så de er lige store og lige tykke. Jeg skar ca. 5 stykker ud af ét bryst.

I en skål blandes panko, salt, peber og hvidløgspulver.
Knus cornflakes og tilsæt dem til blandingen.
Blend mandlerne til en fin mel og tilsæt også disse – rør blandingen sammen.

Hæld sennep op i en lille skål – start med 3-4 spsk og tilsæt mere senere hvis det ikke er nok.

Put et stykke kylling ned i sennep og sørg for at det er godt spredt. Put nu kyllingen ned i panko-blandingen og vend den indtil den er dækket til.
Lig kyllingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Gentag dette indtil al kyllingen er paneret.

Kør nu en tynd stribe olie henover kyllingerne indtil alle stykkerne har fået lidt olie. Hele stykket behøver ikke at være gennemblødt i olie, men jo mere olie, jo mere knaser paneringen.

kyl3

Bag kyllingestykkerne i ovnen i 15 minutter.
Husk at tjekke om kyllingen er stegt ved at skære det tykkeste stykke over. Alt afhængig af ovn kan bagetiden justeret. Hvis kyllingen stadig er lidt pink gives der 5 minutter mere.

kyl2

Server kyllingen med sennep og selvvalgt tilbehør.

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærkage med brownie/kokos bund