Banandrømmekage

Grillet auberginesalat (Grilled eggplant salad)

au1

Guess who’s back, back again *insert Eminem lyrics*.

Efter et halvt år er jeg så småt ved at få gang i bloggen igen. Jeg gik simpelthen i vinterhi, fordi der har været så meget med skole og arbejde at bloggen har været det sidste jeg har haft lyst eller overskud til. Men nu er det så småt ved at blive sommer, dagene er længere, sommerferien nærmer sig og mit overskud er ved at være tilbage. Så jeg vil ligge ud med en meget simpel, men lækker, sommersalat.
Det er en super enkel opskrift og salaten består af det man kan se på billedet. 4 ingredienser er det eneste der skal til.
Jeg grillede auberginerne på grillen, men hvis man stadigvæk synes det er for koldt til at grille (eller man ikke ejer en grill), så skulle grill-funktionen på ovnen meget gerne også virke.

Salaten er super lækker som tilbehør til kød, vi spiste det med kylling som blev stegt i en slowcooker (opskrift følger snart).

 

4-5 personer

  • 2 auberginer
  • Olivenolie
  • 4 blommetomater
  • 250 g frisk mozzarella
  • 3 spsk pesto (min er hjemmelavet, men købt kan sagtens bruges)

 

Skær auberginerne i skiver og salt dem på begge sider.
Lad dem stå i en time og suge saltet til sig.

Dup dem tørre med køkkenrulle og pensl skiverne med olie på begge sider.
Grill skiverne på et stykke sølvpapir på grillen, indtil de får flotte grillstreger på begge sider – hvis du bruger ovnen så hold øje med dem og vend dem når de begynder at blive gyldne.

Skær mozzarellaen i runde skiver.
Lig nu skiftevis et stykke aubergine og mozzarella i en pande/ildfast fad.
Tænd ovnen på 180 grader og bag dem indtil mozzarellaen er smeltet.
Tad fadet ud af ovnen og lig nu skiveskårede tomater ind mellem aubergine og mozzarellaskiverne og pynt med pesto på toppen.

au2

Velbekomme 🙂

 

ENGLISH BELOW:

Hi there! Today I thought I’d share this delicious and healthy salad with you guys. It’s a must if you’re grilling meat and need something healthy and colorful to spice it up.
You need a grill for this recipe, which is why it’s a really good summer salad.

The salad is super simple and all you need is five ingredients.

The recipe yields 4-5 portions (as a side dish)

  • 2 eggplants
  • Olive oil
  • 4 big tomatoes
  • 250 g fresh mozzarella
  • 3 tbsp pesto (homemade is better, but store bought works too)

 

Cut the eggplant into cirkles and sprinkle with salt, let it soak up the salt for about and hour.
After an hour the eggplant will be a bit wet, so dry it up with some kitchen paper.
Swab every piece of eggplant with oil and grill them on a grill until they get a nice colour on both sides.

When the eggplant is grilled put it into an ovenproof dish and put some sliced mozzarella in between the eggplant.
Bake it in the oven on 180 celcius until the mozzarella melts.

Take the dish out of the oven and add the sliced tomatoes and pour some pesto on top, and voila – a delicious and easy salad.

Enjoy!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banandrømmekage