Ærtepesto

Sommersalat med nye kartofler og kylling

kart1

Jeg var på besøg hos mine forældre forleden, hvor min far kom ind med en kæmpe pose nye kartofler fra haven. Når min far har været så sød at grave kartofler frem til mig, så bliver jeg jo også nødt til at spise dem. Så jeg valgte at lave en super simpel og lækker sommersalat med kartofler, kylling og en hjemmelavet ærtepesto.
Denne her salat tager ingen tid at lave, men den er simpelthen helt genial og så fungerer den som hovedret, da der både er kylling og kartofler i, som mættet temmelig meget.

Opskriften giver ca. 4 portioner

  • 500 g nye kartofler
  • 2 store tomater
  • 100 g frisk spinat
  • 1 stor mozzarellakugle
  • Purløg
  • 4 spsk ærtepesto

 

  • 2 kyllingebryst
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 tsk paprika
  • 1/4 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 1,5 spsk olie

 

Start med at putte kyllingebrystet i en frysepose.
Tilsæt hvidløg, paprika, peber, salt og olie og ryst den så al kyllingen er dækket til.
Lad det marinere i køleskabet i en time.

Når kyllingen har marineret puttes det i et ildfast fad og bages ved 180 grader i 25-35 minutter, indtil det er gennemstegt.

Kog kartoflerne (med skræl på, hvis man kan lide det) i letsaltet vand i ca. 10 minutter (al afhængig af størrelsen) indtil de er møre.
Si kartoflerne og skær dem halvt over.
Put spinaten i en stor salatskål, tilsæt kartoflerne, skiveskåret tomat og mozzarella og drys med lidt finthakket purløg.

Når kyllingen er bagt skæres den i skiver og tilsættes til salaten.
Top nu med ca. 4 spsk ærtepesto og rør salaten rundt.

kart2

Salaten kan spises både varm og kold, alt efter præference.

Velbekomme 🙂

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtepesto