Sommersalat med nye kartofler og kylling

Tyrkisk börek

borek1

Jeg var nede og handle i den lokale Bazar butik forleden og jeg gik helt amok derinde. Jeg tager egentlig ikke så tit derhen, kun når jeg mangler de vigtige ting, som grønne linser, sucuk, panko osv. Grunden til jeg ikke handler der til hverdag er fordi jeg ved at jeg ender med at gå amok og køber alt muligt som jeg ikke burde. Jeg skulle bare købe kylling og grønne linser og endte med at handle ind til börek, dumplings og tredive andre ting, ups.

Börek er en klassiker i Tyrkiet. De spises både til morgenmad, frokost og aftensmad. De kan fyldes med alt hvad hjertet begærer, det mest almindelige er dog feta/persille, kødsovs eller spinat. Jeg valgte at lave dem med feta og persille, da det altid har været min favorit!
Når man vælger at lave denne version, så er fetaen altså den som bærer hele ‘retten’. Derfor er det vigtigt at man ikke bare køber de billige salattern fra Budget, men rent faktisk investerer i en god fed og cremet feta.

Nå, men nu når jeg har lavet dem, så ville jeg dele opskriften med jer. Jeg bruger filodej fra butikken, så jeg har snydt lidt, men jeg har hverken tid eller tålmodighed til at lave min egen filodej..
Jeg købe en pakke der allerede var skåret i trekanter, men man kan sagtens bare købe det almindelige firkantede og selv skære det til trekanter.
Pakken jeg købte indeholdte 360g og jeg bruger ca. 1/3 af pakken.

Opskriften giver 10 börek.

  • Filodej
  • 135 g feta
  • 2 dl hakket persille
  • 1 æg
  • 1/2 spsk græsk yoghurt
  • Nigellafrø

 

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Find en bageplade frem og beklæd den med bagepapir.

I en skål smuldres fetaen og blandes med det hakkede persille.

I en ny skål piskes æg og græsk yoghurt sammen.

Tak nu et trekantet stykke filodej frem og placer ca. 1,5 spsk af feta/persille fyldet på den brede side af trekanten.
Fold nu trekanten således.

borek4

Begynd herefter at rulle, men stop når der er ca. 2 cm tilbage til ‘tippen’ og pensl den med æggeblandingen, således.

borek5

Rul den nu færdig og stil den på bagepladen.

Forsæt sådan indtil der ikke er mere fyld tilbage.

Pensl nu alle börekerne med ægge og yoghurt blandingen og drys med nigellafrø.
Nigellafrø kan undlades, men de er med til at give den klassiske smag og udseende af börek.

Bag dem nu i ovnen i omkring 10-15 minutter. Jeg gav mine præcis 12 minutter. Du skal holde øje med at toppen bliver gylden og bunden får en smule farve.

borek2

Lad dem køle på en rist og nyd dem med en god kop te.

Velbekomme 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med nye kartofler og kylling