Tyrkisk börek

Hindbærfyldte wales-dougnuts

donut1

Jeg lavede de her dougnuts to dage i træk. Første dag lavede jeg en lille portion, bare for at smage dem, og de var så gode at min kæreste, min veninde og hendes kæreste spiste dem allesammen inden for en time, så jeg nåede ikke at få nogle gode billeder af dem.
Dagen efter måtte jeg så lave endnu en portion, hvor jeg kom i tanke om at man kunne fylde dem med hindbærsyltetøj – det skulle jeg ikke havde gjort.. De blev 10 gange bedre og blev igen spist med det sammen, MEN denne gang nåede jeg at få nogle gode billeder, så jeg kan dele opskriften med jer.

De er super simple at lave og man kan enten fylde dem med syltetøj, nutella, creme, eller ingenting, uanset hvad så smager de helt himmelsk! Dejen er en vandbakkelse/walesdej, som puttes i en sprøjtepose og formes som doughnuts, så der er ikke brug for smarte doughnutforme eller maskiner.

doughnut2

Opskriften giver ca. 10 dougnuts

 • 3 æg
 • 6 spsk smør
 • 2 spsk sukker
 • 1/4 tsk salt
 • 120g mel
 • 235 ml vand

 

Tænd ovnen på 230 grader

Bring vand, sukker, smør og salt i kog, ved lidt over middel varme.
Skru nu ned for blusset til medium.
Tilsæt mel og rør rundt i 5 minutter (med en træske).

Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt, før det næste tilsættes (stadig ved medium varme).

Når alle æggene er tilsat, fjernes dejen fra varmen og lades køle i 5 minutter.

Beklæd en bageplade med bagepapir.
Put dejen ved i en sprøjtepose, med en stjernetyl.

Form doughtnuts på bagepladen (du bestemmer selv størrelsen, men der skal være til ca. 10). Når du har formet en dougnut, så laver du en til dougnut ovenpå den, sådan så den bliver dobbelt så høj.

Bag dem i ovnen i 5 minutter.

Skru ovnen ned på 180 grader og bag dem i 40-60 minutter.
Du kan se at de er færdige når de får en flot gylden farve og samtidig er gyldne i bunden. Du kan se på billedet nedenunder hvordan farven skal være (billedet er ikke redigeret, så farven er præcis som den var da de kom ud af ovnen).

doughnut3

Når de er færdige kan man egentlig bare spise dem sådan som de er, hvis man har lyst til det.
MEN, man kan også lade dem køle i 10 minutters tid, fylde en sprøjtepose med hindbærsyltetøj (med en lang tyl, som kan ses på nedenstående billede) og fylde dem med lidt syltetøj!

dougnut4

Jeg har ikke opskriften på glasuren, men det er bare kogende vand, flormelis og frugtfarve, pyntet med lidt frysetørrede hindbær.

Man kan også vende dem i smeltet smør og herefter drysse kanelsukker henover, det smager også virkelig godt. Så du kan egentlig bare lege lidt med fyld og toppings når de er kølet ned.

doughnut6

Velbekomme. 🙂

 

 

 

2 kommentarer

 • Pernille

  Wow – de er flotte! Dem vil jeg prøve at lave snarest. Tak for lækre opskrifter!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyrkisk börek