Granola cups med banan og kokos

Blåbærkage med browniebund

kagee2

blu1

Denne her kage er helt klart en af de flotteste, jeg har lavet, og jeg er så stolt af den. Den blev helt perfekt både smagsmæssigt og udseendemæssigt. Det eneste minus er blåbærgeléen, som kan ses på toppen, ikke smagte så meget af blåbær, som jeg gerne ville have haft. Blåbær er en utrolig svær smag at få til at bryde igennem, men den spiller alligevel godt til den dybe chokoladesmag af browniebunden.

Kagen her har jeg faktisk lavet en gang før, bare med hindbærgelé, som kan ses her. Der er få ændringer i denne opskrift så I får den lige én gang til.

Browniebund:

  • 140 g mel
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 150 g sukker
  • 45 g kakaopulver
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 2 dl kernemælk
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 50g mørk hakket chokolade

 

Blåbærgele:

  • 250g frosne blåbær
  • 300g sukker
  • 75 g maizena
  • 1 nip salt
  • 200 ml mælk
  • 320 ml vand
  • 2 tsk vaniljeessens

 

Start med brownie bunden.
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Bland mel, natron, salt, bagepulver, kakaopulver, sukker og kokosmel i en skål.
Tilsæt æggene samt det smeltede smør og rør rundt.
Tilsæt nu mælken og vaniljeessensen – rør det hele godt sammen.

Hæld kagedejen i en smurt springform og bag kagen i 20 -30 minutter – tjek med en grillpind.

Lad kagen køle på en rist – kagen skal være helt kold før du går igang med blåbærgeleen.

Når kagen er helt afkølet skæres toppen af så du har en helt flad bund.

Lig chokoladekagen tilbage i springformen, eller i en justerbar springform. Lig plastfolie ned så den dækker en smule af chokoladebunden og ca. 4 cm op over. Det er her hindbærgeleen skal ligge. Plastfolien er vigtig for at få en knivskarp kant.

Blåbærgeleen:
Det er nu tid til at lave blåbærcremen.
Varm de frosne blåbær op i en gryde indtil de er ’smeltet’ og mos dem godt med en gaffel – sæt på køl.
I en pande piskes sukker, salt, maizena, mælk, vanilje og vand sammen ved medium varme. Pisk indtil at cremen begynder at blive tyk.
Fjern cremen fra varmen og tilsæt blåbærpureen.

Hæld blåbærgeleen op i springformen oven på browniebunden. Stil kagen på køl i mindst 2 timer, eller indtil geleen er stivnet.
Når det er tid til at pynte kagen fjernes springformen og plastfolien fjernes. Vær forsigtig med plastfolien, kagen kan ødelægges hvis man er for hurtig. Kagen er nu klar til at blive pyntet.

Jeg pyntede med marengskys, blåbær og dragefrugt, men det er selvfølgelig kun fantasien der sætter grænser.

Kagen opbevares tildækket på køl, den kan holde op til 3 dage i køleskabet.

kagee3

kageee4

Velbekomme 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola cups med banan og kokos