Citronkage med bananacurd og hindbærfrosting

Pretzel pølsehorn med ost

prez1

Da jeg oprindeligt fandt opskriften til denne her dej, var den til helt almindelige pretzels. Jeg har aldrig prøvet at lave pretzels før, men jeg tænkte at det kunne være sjovt at prøve. Dog ville jeg gerne have at der var lidt mere smag og twist over det, så jeg besluttede mig for at lave pølsehorn med ost pakket ind i pretzel dej. Og hvis jeg må give et råd til jer der læser med – prøv det derhjemme, det smager himmelsk!

prez2

Jeg har ikke så meget at skrive udover at I bare skal kaste jer ud i det. Jeg var en smule skeptisk fordi man skal smide dejen ned i kogende vand, blandet op med natron, før man bager dem og allerede der tænkte jeg at det var for meget arbejde, eller at det ville ende galt. Men fortvivl ej, det er super simpelt, og gør en verden til forskel.
Til opskriften skal du bruge pølser, jeg spiser ikke svinekød, så jeg brugte kyllingepølser, men du skal selvfølgelig være velkommen til at bruge lige præcis den pølse du foretrækker (vær opmærksom på at de kyllingepølser jeg brugte er rimelig små, hvis du bruger almindelige pølser er der nok kun til ca. 10 pølsehorn). Herudover skal du bruge ost. Jeg brugte en skiveskåret cheddar med chilismag, men al slags ost kan egentlig bruges. Jeg foreslår dog at det er en skiveskåret ost så den er nemmere at håndtere.

Det skal du bruge til ca. 20 pølsehorn

 • 3 dl lunken mælk
 • 25 g gær
 • 20 g flydende honning (ca. 1,5 spsk)
 • 1 spsk smeltet smør
 • 1 tsk salt
 • 460-490 g mel
 • 60 g natron
 • 1 liter vand
 • Ca. 20 pølser
 • Valgfri ost
 • 1 æg
 • Groft salt

 

Rør gær ud i den lune mælk.
Tilsæt smeltet smør, honning og salt og rør rundt.
Tilsæt mel lidt af gangen indtil du får en fast dej som springer op igen når du presser fingeren ned i.
Lig dejen op i en skål med et viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i 20 minutter.

Del dejen op i omkring 20 ens boller og rul hver bolle ud til ca. 30-40 centimeters lang pølse – ligesom du ville gøre med snobrød.

Skær et snit i hver pølse og fyld dem med ost. Tag en af de lange ruller og rul den rundt om pølsen i en form for spiral, indtil hele pølsen er tildækket med dej. Fortsæt med dette indtil du har formet alle pølsehornene.

Tænd nu ovnen på 220 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.

Bland 1 liter vand med 60 g natron og lad det komme op og koge.
Put to-tre pølsehorn ned i det kogende vand og lad dem ligge i omkring 30 sekunder – placer dem nu på bagepladen, gentag dette med de resterende pølsehorn.

Pensel nu bollerne med 1 sammenpisket æg og drys med groft salt.

Bag hornene i ovnen i 15-18 minutter, til de har en flot gylden farve.

prez3

Velbekomme 🙂

 

 

 

 

220 grader

15 minutter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronkage med bananacurd og hindbærfrosting